MENIU CAUTĂ
06 Mar. 2018 15:52 , de Paul Barbu

O prostituată din sectorul 5 are 1340 de amenzi neplătite, care cumulează peste 1 milion de lei

Distribuie

O prostituată din sectorul 5 a reușit performanța de a aduna 1.340 de amenzi neplătite, care cumulează o valoare de peste un milion de lei, a declarat Valerian Sălăvăstru, director executiv la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5 (DITL Sector 5), la conferinţa „Tendinţele anului 2018 în economie şi business”.

Pe de altă parte, primii 39 de contribuabili cu cele mai mari amenzi au datorii la bugetului statului de peste 10,7 milioane de lei, potrivit Agerpres.

„Aceste sute de mii de roluri sunt adiţionate de, să le zicem, anomalii ale vieţii sociale, roluri inedite care necesită o muncă de administraţie imensă. Şi mă refer la rolurile exclusive de amenzi. Un astfel de rol este, la sectorul 5, al unei prostituate şi însumează o datorie de 1,016 milioane de lei formată din 1.340 de amenzi. Un singur rol, o singură persoană are 1.340 de procese verbale şi însumează un milion de lei. Cum e oare să gestionezi 1.340 de procese verbale?', a declarat Valerian Sălăvăstru.

Potrivit lui, astfel de persoane, de regulă, sunt insolvabile, nu au venituri şi proprietăţi, iar banii nu mai sunt recuperaţi.

DITL Sector 5 administrează peste 202.000 de roluri fiscale ale persoanelor fizice şi peste 30.000 de roluri fiscale pentru persoane juridice, iar la nivel de Bucureşti, DITL-rile administrează peste 1,5 milioane de roluri fiscale.

Morții „nu vor' să își plătească amenzile

„Noi avem în jur de o sută şi ceva de milioane de lei de încasat anual şi doar datoriile către bugetul local sunt 300.000.000 de lei. Adică suma pe trei ani de zile o avem de încasat. Să vă mai dau un exemplu, atunci când murim dăm moştenire activele şi pasivele către urmaşi. La pasive, adică datorii, o singură datorie nu o dăm: amenda personală. Amenda moare odată cu omul. Cu toate acestea, în baza de date la Sectorul 5 avem vreo 1.600 de decedaţi pe care îi somăm întruna să plătească amenzile”, a declarat Valerian Sălăvăstru.

Valerian Sălăvăstru spune că o soluție la aceste problme ar fi obligarea băncilor de a interconecta bazele de date cu DITL-urile. Concret, acestea în loc să trimită sute de mii cereri de popriri în format fizic, să le trimită electronic, iar băncile să răspundă tot electronic.


Kovesi, despre recuperarea banilor furați de condamnații definitiv. 'Am sechestrat bunuri în valoare de 2 miliarde de euro'

Loading...
Comentarii