MENIU CAUTĂ
11 Oct. 2018 23:28

Doi șoareci de același sex au făcut pui. Cum au reușit oamenii de știință acest lucru

Distribuie

Cercetătorii de la Academia de Științe din China susțin că au creat pui de șoricei cu două mame, fără a avea nevoie de un tată.

Specialiștii susțin că au avut făcut efort substanțial pentru a evita regulile reproducerii. Ei au spus că cele două mame erau sănătoase și ambele au născut pui sănătoși. În momentul în care au încercat reproducerea cu gene de la doi tați, puii au murit la doar o zi după naștere.

Chinezii susțin că le-a fost mai ușor să „producă” pui cu două mame. Un embrion a fost luat de la o femelă și o celulă steam de la cealaltă. Pe cea din urmă, oamenii de știință au modificat-o genetic cu ajutorul unei tehnologii de ultimă oră pentru a șterge trei serii de instrucții genetice cu scopul de a le face compatibile, scrie BBC.

„Această cercetare ne arată ce este posibil. Am văzut că defectele din șoriceii bimaternali pot fi eliminate, iar barierele în reproducția cu doi părinți de același sex pot fi trecute”, arată doctorul Wei Li, care a condus experimentele.


CITEȘTE ȘI: „Se dorește îndepărtarea pacienților români!” – Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!


FOTO: EPA

Citește mai multe despre mame și pui pe Libertatea.

Comentarii