De Simona David,

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS ), Asociația CARUSEL, Asociația EU SUNT! TU?, Asociația ACCEPT UNOPA – Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA RHRN și Rețeaua Română de Reducere a Riscurilor asociate consumului de droguri cer Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Justiției Sociale și autorităților locale să asigure tratamentul și pentru bolile cronice de care suferă românii cu HIV/SIDA, TBC, hepatite, dar și urgențele, inclusiv cele psihiatrice, precum și implementarea urgentă a unor măsuri de susținere socială.

Într-o scrisoare adresată autorităților române, organizațiile non-guvernamentale mai solicită: sprijinirea serviciilor deja existente care lucrează cu aceste persoane (implementate de organizații neguvernamentale), prin oferirea de materiale de protecție. asigurarea tratamentului și a îngrijilor necesare pentru persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, TBC și/ sau hepatite, precum și cooperarea și coordonarea la nivel local, cu autoritățile și ofertanții publici și privați de servicii sociale și medicale, pentru gestionarea problemelor medicale și sociale în perioada epidemiei, notează platforma 360medical.ro.

De asemenea, asociațiile menționate mai cer și îngrijirea persoanelor vulnerabile care nu au posibilități financiare pentru tratamentele necesare, menționând că acestea sunt mai expuse la îmbolnăvirea cu noul COVID-19.

De altfel, organizațiile menționate amintesc de Ordonanța militară 3/2020 și de Constituția României care prevăd și îngrijirea persoanelor fără adăpost.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur