Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ora Pământului 2018. Lumina a fost stinsă simbolic, pentru protecţia planetei

Ora Pământului 2018. Lumina a fost stinsă simbolic, pentru protecţia planetei

Ora Pământului 2018. Sâmbătă, milioane de oameni, instituții și companii au stins luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

FOTO: EPA

Milioane de oameni din întreaga lume au sărbătorit sâmbătă, Ora Pământului (Earth Hour), stingând lumina timp de o oră, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice, numeroase instituţii din România alăturându-se evenimentului. În România, intervalul a fost 20:30 – 21:30.

Ora Pământului 2018 în România

În 2018, în România, 25 de oraşe – Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan – au anunţat organizarea unor activităţi cu ocazia Earth Hour.

Luminile interioare şi exterioare de la Palatul Parlamentului au fost stinse sâmbătă seara, între 20.30 şi 21.30, în acest fel instituţia alăturându-se acţiunilor din 6.500 de oraşe din întreaga lume dedicate Zilei Pământului.

Şi anul trecut, instituţii emblematice din România, precum Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Guvernul României şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din Bucureşti s-au alăturat evenimentului.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Ce este Ora Pământului

Ora Pământului (Earth Hour) reprezintă un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112
Recomandări

Rechizitoriu DIICOT: Ce făcea Dincă în timp ce poliţia din Caracal bâjbâia în căutarea Alexandrei, după ce fata a sunat la 112

Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

În noaptea de 24 spre 25 martie se trece la ora de vară 2018CITEȘTE ȘI… #salvatipipera | Gările ținute la “secret”

FOTOREPORTAJ | #salvatipipera, între ALB și NEGRU 

Close
Închide
  Close