Pe lângă răsfățul la soare pe plajele albe din Paralia, shopping în orașul Katerini și degustări de preparate grecești, stațiunea este un bun punct de plecare în descoperirea comorilor grecești. Descoperă Meteora, Muntele Olimp sau orașul Salonic în vizite opționale de la Europa Travel, care te întâmpină cu o paletă impresionantă de activități și excursii în împrejurimile orașului.

Muntele Olimp

Pentru că se întinde la poalele Muntelui Zeilor, Paralia Katerini este ideală pentru o excursie pe crestele înverzite ale Parcului Național Olimp. Pornește în drumeția montană din Litochoro – un sătuc din piatră tradițional. Cărările șerpuitoare te vor conduce la Cada lui Zeus, o cascadă de mici dimensiuni dar spectaculoasă, unde potrivit legendelor grecești marele Zeus obișnuia să se îmbăieze. Nu departe de aici se găsește și vechea Mănăstire Agios Dionysios, aflată în inima unei păduri de pini.

Meteora

Dacă ți-ai propus de mult timp să vizitezi al doilea cel mai important centru de pelerinaj al Greciei, un sejur în Paralia poate fi un prilej excelent să mergi la Meteora. Pădurea din piatră îți taie respirația de la prima vedere. În timp ce mănăstirile pustnicilor par suspendate între cer și pământ, datorită amplasamentului unic pe vârful stâncilor maronii – unde călugării s-au retras în spiritualitate pentru a fi mai aproape de cer și mai departe de cele lumești.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa

Orașul antic Dion

Timp de 1000 de ani, Dion a fost cel mai important centru cultural al Macedoniei, fiind considerat chiar ”Orașul lui Zeus”. Acest muzeu în aer liber găzduiește ruinele unor temple considerate sacre de către vechii greci care veneau regulat aici pentru a le aduce mulțumire zeilor. În afara zidurilor de apărare ale orașului găsești Templul lui Zeus, Sanctuarul lui Isis și Demeter și Teatrul Antic Grecesc, unde Regele Archelaos organiza competiții sportive în cinstea zeilor.

Salonic

Plin de viață, cosmopolit și foarte tineresc, Salonic este al doilea cel mai important oraș din Grecia, după capitala Atena, pe care îl poți explora într-o excursie opțională din Paralia. În perioada bizantină, Salonic era unul dintre cele mai prospere orașe, după Constantinopol, majoritatea clădirilor istorice datează din această perioadă glorioasă.

O plimbare în centrul orașului îți scoate în cale simbolurile locului: Turnul Alb – în care poți urca pentru panorame asupra centrului vechi, Biserica Sfântul Dumitru – protectorul orașului, Piata Aristotelis – cel mai vibrant punct din Salonic.

Sursa foto: flickr.com

Oferte Speciale Sejur Paralia Katerini

Hotel San Antonio 2* – tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO
GSP.RO

Cine este iubita lui Gabi Balint. Neașteptat cu ce se ocupă Luciana Pop la Bistrița! GALERIE FOTO

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine