MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2018 16:50

(P) Asprovalta, cea mai pitorească destinație din nordul Greciei

Distribuie

În Asprovalta, aflată pe coasta Mării Egee foarte aproape de orașul Salonic, poți să te relaxezi pe cea mai lungă plajă din Grecia, să descoperi frumoasele tradiții macedonene ori să pornești în vizite istorice și culturale.

Acest orășel tipic grecesc a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru familiile cu copii datorită distanței mici față de România, de circa 600 de km, pentru atmosfera liniștită și posibilitățile numeroase de petrecere a timpului liber. În plus, turoperatorul Europa Travel a pregătit și o ofertă Ultra Last Minute pentru sejurul de 6 nopți cu autocarul în Asprovalta – la tariful de numai 699 lei/persoană, valabil pentru plecarea din 7 septembrie în limita locurilor disponibile!

Destinația preferată a turiștilor români

Asprovalta și Nea Vrasna, două stațiuni pitorești de la Golful Strimonikos sunt legate prin cea mai lungă fâșie de nisip din Grecia, fiind situate la o distanță de numai 1 km una de alta, tocmai de aceea se identifică ca fiind chiar una singură.

Familiile cu copii poposesc aici atrase de clima blândă, apele calme și calde, plaja cu nisip fin distinsă cu 'Blue Flag', dar și pentru că în apropierea orășelului Asprovalta se găsesc o mulțime de obiective turistice de bifat. Un astfel de loc este Peștera Alistrati cunoscută și sub denumirea de Petroto datorită impresionantelor decoruri de stalactite și stalagmite formate în decursul a milioane de ani, din acest punct de vedere fiind una dintre cele mai impresionante din Grecia.

Locuri de explorat opțional alături de Europa Travel

Asprovalta are o poziție excelentă pe coasta Mării Egee, fiind totodată și un bun punct de plecare spre Kavala – un orășel portuar de unde te poți îmbarca într-o croazieră spre Thassos  – Insula de Smarald. Să faci un tur cu barca în jurul Muntelui Athos, cel mai important colț de venerație din Grecia unde femeilor nu le este permis accesul. Sau să descoperi Meteora, al doilea cel mai important loc de pelerinaj din țară, cu mănăstirile pustnicilor cocoțate în vârf de stâncă, mai aproape de divinitate și mai departe de cele lumești.

Descoperă Valea Retina și Parcul Aristotel

Dacă ești pasionat de drumeții poți să faci o excursie cu rucsacul în spate pe Valea Retina, urmând traseul printr-o pădure veche de pini, de-a lungul râului Richeios ce izvorăște din Lacul Volvi.  În plus, între Asprovalta și Stageira, pe o colină montană luxuriantă cu vederi spre golful Ierissos, se întinde Aristotel Park – singurul parc tematic din Halkidiki, frumos amenajat cu numeroase instrumente realizate după schițele marelui Aristotel, fiind un adevărat muzeu în aer liber.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Asprovalta

Vila Philoxenia 2* – Nea Vrasna – tarife de la 699 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Oferta Speciala valabila pentru plecarea din 7 septembrie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii