In ultima perioada, piata imobiliara s-a dezvoltat vertiginos, ducand la aparitia multor complexuri rezidentiale noi, favorizate de cererea masiva pentru o combinatie perfecta de securitate si facilitati. Este, insa, alegerea potrivita pentru orice persoana?

In continuare, vom prezenta o serie de avantaje si dezavantaje privind aceste complexuri rezidentiale.

Argument pro – viata sociala

Cladirile mari, cum sunt blocurile de apartamente noi din aceste complexuri rezidentiale, sunt locul perfect pentru a-ti dezvolta o viata sociala. Sunt multi vecini cu care te vei intalni zi de zi, in lift sau la piscina, la plimbare sau la magazinul de pe colt. Astfel sunt sanse foarte mari de a porni o conversatie frumoasa care poate duce la o prietenie de durata.

Argument contra – spatiul impartit este comun, fie ca va place sau nu

Aglomeratia, zumzetul si forfota sunt cateva din aspectele care caracterizeaza aceste complexuri rezidentiale. Fie ca vrei, fie ca nu vrei, aici mereu ai sa dai nas in nas cu aceeasi oameni, pentru ca impartiti acelasi spatiu. Astfel, daca esti o persoana mai solitara sau iti place mai mult sa evadezi, un complex rezidential nu este cea mai buna solutie. Desigur, poti oricand sa evadezi in linistea apartamentului tau, dar nu vei putea sa stai inchis intre patru pereti prea mult timp. La un moment dat, te vei ciocni inevitabil de vecini in lift sau la sala de sport. Pentru unii dintre noi acest lucru poate fi stresant si obositor.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Argument pro – o multime de facilitati

Un mare avantaj pe care il ofera astfel de complexuri rezidentiale este faptul ca, in cadrul sau, exista o multime de facilitati, la unele mai multe, la altele mai putine, in functie de dezvoltator si/sau zona in care se gasesc. Astfel, exista unele complexuri rezidentiale care ofera accesul la o piscina destinata exclusiv membrilor complexului, altele la o sala de sport. De asemenea, sunt complexuri rezidentiale care au spatii de joaca, biblioteca sau sali de evenimente.

Argument contra – altcineva face regulile

In cadrul unui complex rezidential, fiind vorba de un spatiu mare, locuit de sute de persoane, presupune respectarea unor reguli impuse. Acest lucru poate fi uneori deranjant, avand in vedere ca spatiul este impartit.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

Argument pro – siguranta, ordine si disciplina

In general, in cadrul acestor complexuri, accesul se face pe baza unui card de acces sau a unui cod pe care doar membrii il stiu. Securitatea este, in general, asigurata de o firma de paza si/sau de camere de luat vederi. Astfel ca, musafirii nepoftiti sau vanzatorii ambulanti nu au acces.

De asemenea, sunt complexuri rezidentiale care ofera servicii de curatenie proprii sau care iti pun la dispozitie, de exemplu, un electrician sau un instalator atunci cand exista vreo problema.

In Bucuresti, exista foarte multe astfel de ansambluri rezidentiale, mai ales ca in ultima vreme sunt din ce in ce mai cautate. Un exemplu recent de astfel de complexuri este un complex cu apartamente de vanzare in Pantelimon. Acesta ofera apartamente in blocuri noi de 2 camere sau 3 camere fiind foarte generosi cu spatiul si compartimentarea.

Este un complex construit dupa cele mai inalte standarde de calitate si de siguranta, cu solutii moderne pentru eficientizarea costurilor de intretinere. De asemenea, compania Citta Residential Park sustine ca “ofera spatii verzi comune, locuri de joaca pentru cei mici, spatiu comercial si locuri de parcare, toate in incinta securizata si monitorizata a complexului.”

 

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie