MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2018 11:52

(P) Cum distingi un trening original de unul fake

Distribuie

Hainele sport se regăsesc într-o proporție mai mică sau mai mare în garderoba fiecăruia dintre noi, în special datorită comodității pe care ne-o oferă atunci când le purtăm. Varietate de îmbrăcăminte sport pe care magazinele o pun la dispoziție reprezintă pe de-o parte un avantaj, iar pe de altă parte o mare provocare, pentru că au apărut foarte multe produse contrafăcute.

Așadar, cum poți ști dacă banii tăi se duc pe un produs autentic sau pe unul fake? Îți oferim în acest articol informații care te vor ajuta să distingi un trening de firmă de o imitație!

  • Materialele

            Primul lucru pe care trebuie să-l analizezi atunci când cumperi un trening este materialul din care acesta este confecționat. În cazul în care produsul este original, eticheta îți va furniza detalii despre acest aspect. Desigur, senzația tactilă pe care o ai la atingerea materialului este un alt indiciu referitor la calitatea și autencititatea produsului. În cazul unui trening fake materialele sunt grosiere, cusăturile nu sunt rezistente iar căptușeala va avea o calitate mediocră.

  • Designul

Designul este un alt criteriu în funcție de care poți evalua dacă un trening este sau nu original. Cele mai multe dintre replici au un design foarte inestetic, care lasă senzația unui produs de calitate joasă. Intensitatea culorilor precum și modul în care sunt realizate și aplicate detaliile decorative sunt de asemenea indicii importante care stabilesc autenticitatea unui trening.

  • Detaliile

            Detaliile fac diferența întotdeauna, chiar și când alegi dintre mai multe modele de treninguri. Astfel, acordă atenției numelui brandului care este inscripționat pe haine, dar și locului în care acesta este poziționat și aplicat logo-ul pe piesele din care se compune treningul. Fermoarul este un alt indicator al orginalității produsului, prcum și numărul de etichete din interiorul fiecărei piese în parte (de regulă, un trening contrafăcut nu are etichetă).

De asemenea, este important să știi că un produs original va avea întotdeauna un cod unic de identificare, dat de firma producătoare. Acest cod este poziționat, de regulă, pe eticheta textilă și/sau pe cea de hârtie.

Cum distingi un trening original atunci când îl comanzi online    

Shopping-ul online este o facilitate pe care o ai la dispoziție, indiferent de zona în care te-ai afla. Astfel, poți comanda produsele tale preferate doar din câteva click-uri. Cum recunoști însă treningurile originale de replici atunci când vezi produsele doar în imaginile de pe site?

            Înainte de toate, este important de menționat faptul că pe internet există foarte multe magazine online care comercializează produse contrafăcute, așa că trebuie să știi care sunt cele mai sigure opțiuni pe care le ai. Primul pas este să verifici dacă site-urile respective dețin certificările necesare pentru a vinde produse originale. Mai apoi, identifică dacă site-ul respectiv are date de contact: nume firmă, adresă fizică, număr de înregistrare firmă la Registrul Comerțului, Cod fiscal. Posibilitatea de a plăti cu cardul poate reprezenta un alt indiciu că magazinul respectiv comercializează produse originale.

Recomandarea noastră este Etopsport.ro, unul dintre magazinele online de încredere, care oferă îmbrăcăminte și încălțăminte sport premium. De pe etopsport.ro poți achiziționa treninguri de bărbați, precum și alte articole sportive destinate acestora, dar și îmbrăcăminte și încălțăminte sport pentru femei și pentru copii.

Comentarii