MENIU CAUTĂ
15 Noi. 2018 14:06

(P) Cum poți să porți haina de blana naturală

Distribuie

Haina de blana naturala este unul dintre cele mai vechi elemente vestimentare folosite. Este versatilă, elegantă, dar și cu o utilitate practică ce nu poate fi negată, oferind un comfort termic greu de egalat de alte materiale. Aceasta poate fi restilizată, reparată și purtată timp de zeci de ani, spre deosebire de hainele de blana artificială sau din fâș care ajung la groapa de gunoi după câteva sezoane.

Dacă în trecut haina de blana naturala era destinată purtării la anumite ocazii speciale, fiind doar un bun de lux asociat unui stil elegant, multitudinea de modele și de culori ale hainelor de blana întâlnite în prezent fac ca aceasta să poată fi purată în orice moment al zilei, în combinație cu orice alt element de outfit.

Iată câteva tipuri de blana naturala și modurile în care le poți purta:

Haina de blana de vizon

Haina de blana de vizon (nurca) este pe departe cea mai permisivă și versatilă dintre toate tipurile de blana. Aceasta poate fi vopsită în orice culoare, poate fi tunsă în mai multe lungimi și poate fi croită în orice model. De asemenea, blana de vizon se poate combina și cu alte tipuri de blana în aceeași confecție. Confecționat sub forma unui bolero, vizonul poate fi purtat de la jeansi până la o rochie de seară. În funcție de cromatică, aceeași confecție poate fi purtată și de o adolescentă, dar și de mama și bunica acesteia, dacă silueta le permite. Pentru uzul cotidian, o jachetă de vizon se potrivește perfect oricărui outfit. Mai nou, sunt în trend jachetele de vizon lungi până sub genunchi.

Haina de blana de vulpe

Haina de blana de vulpe oferă un confort termic ridicat și se regăsește în general în confecții de lungimi mai reduse și veste. În ultima vreme blana de vulpe a fost un material folosit pentru colecțiile destinate tinerilor. Precum blana de vizon, blana de vulpe poate fi vopsită în toate culorile. De obicei blana de vulpe este destinată ținutelor casual, dar poate fi regăsită și în cape și etole pentru ținutele elegante. În plus, aceasta este des folosită pentru realizarea gulerelor, căciulilor sau a bordurilor din blana.

Haina de blana de chincilla

Haina de blana de chinchilla este foarte fină și delicată. Deoarece este o blana scumpă, în general este folosită pentru ținute elegante. Este cea mai vizibilă și cea mai ușor recunoscut dintre toate tipurile de blana, deși de multe ori aceasta este confundată cu blana de iepure rex. Blana de chinchilla se croiește în jachete și bolerouri, veste, cape și diferite alte accesorii, mai rar în haine lungi, deoarece aceasta este o blana delicată și sensibilă, astfel că o haină lungă se poate rupe ușor.

Haina din blana de samur (zibelina)

În trecut, zibelina era considerată blana țarilor, a regilor și a ducilor. Altor categorii de persoane le era interzisă purtarea acestui tip de blana. Și în prezent blana de samur are un caracter destul de prohibitiv, ținând cont de prețul său. Zibelina poate fi croită sub orice formă, chiar și în haine lungi, deoarece este o blana foarte ușoară. În ultimii ani aceasta a început să fie vopsită în diferite culori, dar în general este preferată culoarea naturală.

Indiferent de ce tip de blana veți alege, indiferent de model, culoare sau lungime, cel mai vizibil element de outfit va fi acea haina de blana.

Comentarii