MENIU CAUTĂ

(P) Cum să îți decorezi măsuța de cafea

Distribuie

Măsuţa de cafea este aproape ultima piesă pe care o alegi când îți amenajezi livingul, dar este importantă pentru confortul tău și pentru zilele când vin prietenii în vizită. Este locul pe care vei depozita revistele preferate, telecomanda, device-urile de care nu te desparți niciodată sau, dacă obișnuiești să mănânci sau să bei ceva în timp ce te uiți la televizor, farfuria sau paharul. Este ideală pentru acele momente în care vine cineva în vizită la tine şi vrei să savuraţi un ceai, un fresh sau o cafea. Măsuța de cafea este cea care îmbină designul, practicabilitatea, funcționalitatea și convivialitatea.

Practic vorbim de o măsuță ce se așază în sufragerie, sau lângă canapea, cu scopul de a ține cafeaua, prăjiturile, băutura și orice alt element trebuincios unei conversații relaxate. Înălțimea unei măsuțe de cafea variază de la 40 cm la 70 de cm, dar unele pot fi și mai înalte sau mai joase, în funcție de nevoi. De fapt, de cele mai multe ori, canapeaua setează înălțimea măsuței, astfel încât o canapea mai înaltă va avea nevoie de o măsuță mai înaltă. Găsești măsuțe de cafea de la Acaju cu design pentru toate gusturile.  

Personalizează-ți măsuța de cafea cu accesorii

Trebuie să pornești de la faptul că o măsuță de cafea trebuie să completeze designul camerei, dar trebuie să fie și cât mai practică. Și trebuie să-i găsești un loc… O măsuță de cafea care se respectă își va găsi întotdeauna locul lângă o canapea sau un fotoliu.

Dincolo de rolul funcțional, acela de a „găzdui” ceștile cu cafea sau paharele când vin musafirii, măsuța de cafea joaca și un important rol estetic. Modul în care te hotărăști să decorezi măsuța de cafea cu aranjamente mai mult sau mai puțin speciale, va reflecta ceva din pasiunile și personalitatea ta sau a familiei tale, și astfel micuța masă de cafea din living va ieși din anonimat, devenind centrul de atracție al încăperii.

 • Nu întotdeauna cărțile trebuie să fie păstrate în biblioteci, etajere sau pe diverse polițe montate pe perete. Unele din ele, de exemplu, cărțile preferate pot participa activ la accesorizarea măsuței de cafea din living . Chiar dacă o carte nu se alege după copertă, ci după conținut, ar fi ideal ca de data aceasta cărțile alese pentru acest demers decorativ, să aibă coperțile colorate în ton cu paleta cromatică generală a decorului. Pentru o cameră decorată în alb și negru, sau tonuri de gri, vei alege niște cărți negre, gri, albe.
 • Poți alătura teancului cu cărți, un teanc de reviste colorate, asigură-te că cele doua teancuri au înălțimi diferite. La vedere vor sta cele ale căror titluri sunt foarte vizibile și pronunțate, care vor crea un detaliu vizual foarte de efect.

 • Decorurile frumoase și rafinate conțin întotdeauna și compoziții din flori proaspete, mai ales flori de sezon: frezii, bujori, lalele, hortensii, liliac, trandafiri, flori de câmp etc. Pune-le într-o vază joasă și nu le lăsa cozile prea lungi.
 • Decorurile simple gen bolurile din lemn pentru potpourri sau o vază transparentă umplută cu pietricele vor avea întotdeauna efectul de wow.
 • Un efect decorativ chic îl poți obtine cu ajutorul unei tăvi frumos lucrate, din diverse metale (inox, argint, cupru etc), aliaje de metal sau din cele din lemn cu o lucrătură deosebită. Rolul lor va fi atât estetic dar și funcțional.
 • Măsuța de cafea este un loc potrivit pentru a expune și unul sau două obiecte dragi, așa cum sunt o ceașcă din porțelan cumpărată dintr-un anticariat, un aparat foto vintage, micile decorațiuni primite cadou, cumpărate din vacanțe și călătorii sau fotografiile celor dragi.
 • Nu este nevoie sa folosești multe lumânări parfumate, este suficientă una mare sau cel mult trei, de mici dimensiuni, pentru a completa compoziția la care ai lucrat până acum. Iar dacă vei fixa lumânarea pe un sfeșnic cu design frumos, confecționat din sticlă, fier forjat, argint sau cupru, efectul decorativ obținut va fi și mai spectaculos.
 • Dacă ai o măsuță de cafea mai veche și nu îți prea place felul în care arată, acoperă-o în totalitate cu un material textil într-o nuanță care se potrivește cu restul decorului din living.
 • Dacă vrei să-ți îndulcești oaspeții, lasă pe măsuța de cafea o bombonieră cu design deosebit cu diverse sortimente de dulciuri.
 • Crează un mini-bar într-un colț al mesei. Alege o tavă din argint, pe care să așezi strategic sticlele pe care le folosești de fiecare dată la cocktailul preferat. Dacă nu ai o masă suficient de mare, poți așeza tava sub masă, mai ales dacă aceasta este din sticlă sau dintr-un material transparent.
 • Dacă nu ai multe idei poți urma regula celor trei, mai exact, alegi 3 obiecte pe care le aranjezi într-un singur grup sau alegi mai multe obiecte pe care le dispui sub forma a trei grupe diferite. Oricum contează să fie un număr impar.

 

Comentarii