MENIU CAUTĂ
21 Noi. 2018 11:51

(P) Diverse stiluri de a purta ia românească

Distribuie

Între modă și identitate națională, ia tradițională românească câștigă tot mai mult teren în ultimii ani. Indiferent de sezon, bluza specifică folclorului român este considerată o bluză verstilă care poate fi purtată oricând, indiferent de tendințe. Marii designeri internaționali s-au inspirat considerabil de mult în creațiile lor din tradiția românească, valorificând astfel motivele etnice cele mai apreciate și îndrăgite de popor. În ultimii ani, podiumurile de modă au fost împânzite de creații realizate din sursa noastră folclorică, ia națională, devenind o piesă vestimentară indispensabilă în garderoba oricărei femei.

Chiar dacă sezonul rece este deja instalat, nu înseamnă că outfit-urile noastre trebuie să devină monotone, iar culorile care să ne reprezinte să fie dintre cele mai terne și lipsite de strălucire. Imprimeurile florale au rămas încă pe val și în această perioadă, punctând un plus de culoare și îndrăzneală.

Cu ajutorul specialiștilor de la ienationala.ro, îți vom prezența care sunt cele mai spectaculoase idei de a asorta ia românească specific tendințelor. Vei descoperi versatilitatea și importanța acestui articol care reușește să creeze de fiecare dată un efect minunat. O poți purta cu mândrie, atât într-un look casual cu jeanși, cât și unul mai provocator sau chiar romantic.

Multe dintre noi avem norocul de a avea cel puțin o ie tradițională, realizată manual la noi acasă sau la bunici, însă tinerii designeri pun la dispoziție colecții spectaculoase de articole vestimentare tradiționale pentru întreg publicul feminin interesat de acest stil.

Combinațiile hippie

Imprimeurile florale și colorate specifice iilor românești se încadrează cel mai bine ținutelor boeme care amintesc de anii 60 sau 70, atunci când acest specific era unul în vogă. Stilul acesta este evidențiat cel mai bine în combinații cu blugii evazați, deschiși la culoare, cu efect de prespalare, sau cei de tip boyfriend. O poți accesoriza cu elemente din aspect natural, precum pielea întoarsă sau imitație de piele naturală într-o nuanță mai caldă de maro. În ceea ce privește încălțămintea, se poate opta pentru cele cu aspect mai lejer, precum o perehe simplă de balerini, sneakersi albi, sandale cu platforma wedges sau botine de culoare maro. De asemenea, în stilul hippie se încadrează la fel de bine și rochiile cu aspect vaporos asortate lejer cu o pereche de sandale.

Combinații casual

Ținutele casual sunt cele mai utile pentru fiecare dintre noi, iar combinațiile pe care trebuie să le facem în acest sens sunt dintre cele mai complexe. În specificul casual, iile se asortează ideal cu o pereche de pantaloni capri sau cu o fustă midi. Se preferă a renunța la accesoriile hippie și se mizează pe elemente simple, precum eșarfele colorate discret sau bijuteriile care se află în trend. Cele care doresc să opteze pentru combinații mai îndrăznețe, pot alege între fusta din piele și pantalonii din piele care conturează un echilibru excelent între două piese distincte.

Combinații office

Deși ar putea suna nou pentru unii, ia românească nu poate fi dată la o parte nici atunci când ne pregătim să ajungem la birou. Cu motive folclorice realizate din culori mai sobre și detalii mai simple care să păstreze un aer rece, ele se asortează ideal cu o fustă creion și o pereche de pantofi stiletto. Înșiruirea elementelor tradiționale de culoare neagră se armonizează magistral pe fundalul alb al pânzei din care este realizată bluza.

Combinații elegante pentru evenimente speciale

Nu puține au fost aparițiile pe covorul roșu în care multe dintre celebritățile de la noi sau de peste ocean au surprins cu diverse idei despre cum poți introduce simpla ie în stilul elegant de seară. Indiferent că o asortăm cu o fustă lungă sau mai scurtă ori cu o pereche de pantaloni eleganți, este important să se pună accent pe anumite elemente comune. Realizarea unei astfel de ținute nu poate avea loc la întâmplare, ci trebuie de avut în vedere să existe o armonie între elementele ce compun partea de sus cu cea de jos. Bijuteriile asortate discret, precum și pantofii care trebuie să respecte un criteriu esențial al eleganței, sunt cele care vor face diferența.

Imprimeurile florale și geometrice definite de o cromatică bogată reprezintă sursă de inspirație pentru orice pasionată de modă în scopul realizării unor ținute spectacuoase. Îndrăznește să dai frâu liber imaginației și mândrește-te cu stilul ce te reprezintă!

Comentarii