Azi, se pune un accent deosebit pe o alimentaţie sănătoasă. Nici dulciurile nu ar trebui să fie private de atenţie atunci când se aleg. Toate ingredientele trebuie să fie 100% naturale şi capabile să asigure prepararea unui produs demn de un regal culinar. Aditivii alimentari, premixurile, conservanţii sunt ingrediente care, deşi contribuie la obţinerea unui preţ mai bun, nu sunt capabile să asigure acel plus de sănătate de care orice organism, tânăr sau adult, are nevoie.

Cine consideră că zaharurile ar trebui să fie excluse total din alimentaţie, se poate înşeala. Nici măcar medicii nu susţin intru totul afirmaţia. Spre exemplu, o cremă de fructe reprezintă o alegere sănătoasă, motiv pentru care este recomandată de medicii nutriţionişti. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să se exagereze cu raţia de dulciuri într-o zi. Într-un regim de viaţă sănătos zaharidele nu ar trebui să depăşească 10% din aportul caloric zilnic – luându-se în calcul doar glucidele din zahăr, miere sau fructoză.

Nimeni nu ar trebui să se simtă vinovat că a consumat o felie de tort la o nuntă sau aniversare, după cum niciu-un individ nu ar trebui să se simtă vinovat că la câteva zile consumă o porţie mică dintr-un dulce rafinat, precum  Fresh Yogurt de la eTorturi, cu blat pufos de vanilie, cremă delicată de iaurt şi mascarpone.

Există persoane atât de îndrăgostite de produsele dulci, încât consideră că o viaţă fără acestea ar fi lipsită de gust. Bineînţeles că se pot bucura o viaţă întreagă de gustul bun al acestora, condiţia fiind să consume cu măsură. Persoanele dependente de dulciuri îşi pot îndrepta atenţia către prăjiturile cu cremă de fructe sau legume, precum cele din morcovi, dovleac, mere şi banane –  Carrot cake  de la eTorturi, de exemplu, este un adevărat răsfăţ culinar cu blat de vanilie cu morcovi şi nucă, cremă de mascarpone cu nucă şi portocale.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Un alt exemplu bun este cel al dulciurilor care conţin afine şi mere, bogate în vitamine şi minerale. Este evident că nu trebuie să se consume zilnic pentru a se menţine o siluetă frumoasă, dar consumate în cantităţi mici şi mai rar pe săptămână, nu vor produce rău organismului, dimpotrivă.

Dulciurile sănătoase, preparate din ingrediente 100% naturale ar trebui să reprezinte opţiunea numărul 1 pentru aniversările copiilor, în mod special. Copiii iubesc dulciurile, iar acestea le pot aduce un plus de energie dacă sunt alese cu grijă.

În concluzie, o alimentaţie sănătoasă nu presupune excluderea produselor dulci, ci doar alegerea ingredientelor capabile să furnizeze nutrienţi esenţiali organismului şi consumul cu măsură.

 

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă