MENIU CAUTĂ

(P) Încântătoarele plaje ale insulei Zakynthos, pe care să te răsfeți la soare

Distribuie

Zakynthos este un magnet pentru artiștii din toată lumea, aici s-a născut marele poet național Dionysios Solomos, iar soprana Maria Callas s-a lăsat inspirată de peisajele armonioase ale insulei ... În ultimii ani, cea mai vibrantă insulă din Marea Ionică adună tot mai mulți turiști străini dornici să se relaxeze pe plaje lungi sau în golfuri izolate împrejmuite de nisipuri aurii.

Descoperă insula Zakynthos într-un sejur cu avionul de la Europa Travel, turoperatorul celebru pentru vacanțele în Grecia la tarife accesibile și servicii turistice excelente.

Cea mai fotografiată plajă

Navagio Beach este izolată între munți stâncoși, în partea de nord-vest a insulei Zakynthos, în golful Contrabandiștilor. Accesul pe această plajă sălbatică este posibil doar de pe mare, însă Navagio poate fi observată și de sus, din cel mai bun punct de belvedere. Acest loc este de altfel preferat de către turiștii în căutare de adrenalină care se aruncă în gol într-un zbor cu parapanta deasupra ”marelui albastru”. Plaja Navagio are nisip auriu și intrare bruscă în marea de un turcoaz unic. Aici se află epava Vasului Panagiotis – cea mai cunoscută ruină de navă din Grecia.

Gerakas, raiul țestoaselor

Gerakas Beach face parte din Parcul Național Marin, fiind un loc protejat de ecologiștii greci datorită faptului că aici se găsesc cele mai multe cuiburi de țestoase Caretta Caretta. Apele clare sunt pline de bancuri de pești, stânci de corali și broscuțe cu carapace, așa că spectacolul mării este asigurat în această parte a insulei. Nu uita însă că accesul pe plaja Gerakas este permis până la ora 19:00.

Spectaculoasa plajă de pe insula Marathonisi

Un loc absolut fabulos din Zakynthos este chiar mica insuliță Marathonissi ancorată în apele turcoaz ale Golfului Laganas. Acesta este paradisul țestoaselor Caretta Caretta, astfel că pe plaja principală accesul poate fi complet restricționat în anumite zile, însă dacă alegi o plimbare cu bărcuța, ocolește insula pe partea cealaltă pentru că undeva într-o scobitură de stâncă vei găsi o plajă pietroasă albă și încadrată de pereți calcaroși (considerată o Navagio mai mică).

Pe această parte a insulei Marathonissi nu cuibăresc țestoasele, iar plaja este încă puțin frecventată de turiști. Fain este că în stânga sa se găsesc două peșteri pe jumătate scufundate – în una dintre ele poți intra cu barca, iar în cealaltă poți înota chiar până la plajă. Apele sunt hipnotizante, de un albastru turcoaz cristalin, pline de formațiuni stâncoase, arici de mare, bancuri de pești multicolori, stele sau căluți de mare, așa că nu-ți uita echipamentul de snorkeling.

Locația perfectă pentru pasionații de windsurfing

Stațiunea Vassilikos adună un număr foarte mare de vizitatori străini, cei mai mulți dintre ei sunt tineri pasionați de surf sau windsurf, iar plaja Banana Beach este cel mai bun loc unde poți îmblânzi valuri. Vântul puternic, apele spumoase, numeroasele centre nautice, nisipul fin și atmosfera vibrantă, sunt doar câteva dintre motivele pentru care Plaja Banana este un adevărat rai al practicanților de windsurfing.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Zakynthos

Hotel Canadian 3* – Laganas – tarife de la 369 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii