Mergi direct la conținut »
(P) Praga – romanticul Oraș de Aur
Ştiri Libertatea > Ştiri > (P) Praga – romanticul Oraș de Aur

(P) Praga – romanticul Oraș de Aur

Prin secolul al XVI lea, Praga era orașul alchimiștilor care locuiau în căsuțele din piatră de pe Strada de Aur, protejate de zidurile fortificate ale castelului, încercând din răsputeri să transforme plumbul în aur. Vremurile s-au schimbat, dar capitala Republicii Cehe a rămas un loc de basm pe care turiștii din toată lumea îl pot vizita în orice perioada a anului.

Stâpâna Bohemiei, Orașul celor 100 de clopotnițe sau Inima Europei – orice supranume ar purta Praga, nu poate descrie îndeajuns frumusețea și atmosfera acestui loc înțesat de legende și de tradiții.

Casa marelui Franz Kafka și unul dintre cele mai impozante orașe ale fostului Imperiu Austro-Ungar, te poartă într-o lume de poveste cu poduri din piatră agățate de albiile râului Vltava, și cu un castel fortificat care pare aievea.

Soiuri unice de vere

Dar Praga nu este doar un magnific oraș medieval în care au fost păstrate cu sfințenie fortărețe și castele impunătoare … este orașul cu o atmosferă romantică împânzit de cafenele boeme, căsuțe pastelate și piețe pline de viață.

Îți poți începe incursiunea în oraș abia după ce ai degustat din numeroasele tipuri de bere pragheză, recunoscută în toată lumea pentru savoarea sa unică. Cele mai multe fabrici se află la periferia orașului, dar aproape de centrul istoric găsești un pub găzduit într-o fostă fabrică de bere. Aici poți să servești dar și să asiști la întregul proces de fabricație al celei mai iubite băuturi din Cehia.

Orașul Vechi – de neratat!

După ce guști deliciile tradiționale, poți să străbați la pas cel mai mare complex medieval din Europa – Castelul Praga. Acesta se întinde pe aproximativ 7,28 de ha și cuprinde mai multe clădiri medievale, catedrale gotice și străduțe pietruite. Prima construcție care a fost ridicată pe dealul orașului datează din secolul al IX lea și a fost transformată dintr-o clădire de lemn împrejmuită de ziduri de piatră într-o adevărată fortăreață de nepătruns.

Circuit Praga

Tarif – de la 279 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2-4*, transport autocar, ghid, croaziera pe Dunare la Budapesta; excursiile la Karlovi Vary, Dresda si Castelul Konopiste. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close