Peisaje naturale unice
Santorini se remarcă dintre celelalte insule greceşti prin caldeira vulcanică, adică imensul crater subacvatic format în urma erupţiei din secolul al XVI-lea î.Hr., care domină peisajul, şi care a dus la scufundarea a trei sferturi din insulă sub mare. Una dintre cele mai frumoase excursii pe care le poţi experimenta în Santorini este un drum cu barca pentru a descoperi rămăşiţele vulcanului ce se situează deasupra nivelului mării.
Cucereşte craterul vulcanului pe Nea Kameni, înoată în apele termale cu sulf din apropierea insuliţei Palia Kameni, iar pe Therassia, cea mai mare dintre insulele vulcanice, poţi explora împrejurimile călare pe un măgar, până la satul Manolas, care a rezistat plin de curaj ravagiilor timpului.
Influenţa civilizaţiilor în Santorini
Peste insula Santorini şi-au pus amprenta de-a lungul vremii două mari civilizaţii: una aparţine timpurilor preistorice şi poate fi lesne observată în rămăşiţele de la Akrotiri, iar cealaltă este civilizaţia greacă, ce este reprezentată de oraşul antic Mesa Vouno.
Akrotiri nu este doar cel mai important sit arheologic de pe insulă, şi şi cea mai importantă aşezare preistorică descoperită în toată Mediterana de Est, datorită stării sale excelente de conservare şi a bogăţiilor găsite aici. Oraşul antic poate fi considerat astfel un fel de Pompei preistoric din Marea Egee.
Mesa Vouno, singurul centru urban al insulei din secolul al IX-lea î.Hr. şi până la răspândirea creştinismului, a fost construit de către coloniştii spartani, atraşi de poziţia strategică a zonei, din roci de calcar pentru a fi o fortăreaţă naturală.
Hotel Iliada 4* – de la 364 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.