Mergi direct la conținut »
Părintele Ciprian Otea este cel mai bogat preot din România. Deține o firmă de detergenți cu peste 10 milioane de euro venituri pe an
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Părintele Ciprian Otea este cel mai bogat preot din România. Deține o firmă de detergenți cu peste 10 milioane de euro venituri pe an

Părintele Ciprian Otea este cel mai bogat preot din România. Deține o firmă de detergenți cu peste 10 milioane de euro venituri pe an

Părintele Ciprian Otea, în vârstă de 42 de ani, care este preot onorific și oficiază slujbe în Catedrala Mitropolitană din Iași, fiind și foarte apreciat de IPS Teofan, este cel mai bogat preot din România, având o firmă cu o cifră de afaceri impresionantă.

Părintele deține, scrie reporteris.ro, un grup de firme cu o cifră de afaceri cumulată de peste 10 milioane de euro. Producție și comerț al produselor de curățenie este principalul domeniu de activitate.

Sursa citată notează că părintele a început afacerile din facultate, iar acum are vânzări de 10 milioane de euro pe an. Astfel, duminica și de sărbători slujește la Mitropolie, fiind foarte apropiat de Mitropolit, iar în restul timpului ăți desfășoară activitatea comericală.

„Una este pasiune, cealaltă e necesitate”, a spus Otea despre cele două calități ale sale, cea de preot și cea de om de afaceri.

Mai mult, Otea mai are și un al doilea business: s-a asociat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB) și vinde candele și lumânări.

„Nu m-am folosit de biserică pentru a avea succes în afaceri”.

Originar din județul Neamț, Ciprian Otea a venit la Iași în 1996 pentru a urma cursurile Facultății de Teologie. Și-a deschis firma în vacanța de după primul an de studii.

„Nu prea mă descurcam cu banii. N-am reușit să mă angajez pentru că aveam cursuri la zi, așa că am decis să fac o firmă”, a explicat Otea.

În paralel, după terminatea facultății, a început să și slujească.

Lua marfă dintr-o parte, îi punea adaos și o vindea în altă parte. Comerț, într-un singur cuvânt. Când a terminat facultatea, avea 4-5 salariați. Și a dus-o așa alți 8-9 ani, doar cu comerțul. Acum are peste 200 de angajați și afacerile îi merg strună.


Citște și: Ce primă au luat fotbaliștii de la Hermannstadt pentru eliminarea FCSB și calificarea în semifinalele Cupei României. Salariu pe o lună

 

 

Close
Închide
  Close