MENIU CAUTĂ

Pârtiile pe care se schiază la mijlocul lunii martie. Sute de turiști sunt așteptați la schi în Apuseni

Distribuie

Chiar dacă a venit primăvara, sunt condiții foarte bune pe pârtiile din stațiunile de schi din Munții Șureanu și Apuseni pentru că recent a nins. Sute de turiști sunt așteptați în week-end la schi pentru că va mai ninge.

În zilele următoare, pârtiile vor fi perfecte pentru schi, spune Rareş Tileagă, monitor de schi în Munţii Şureanu.

„La Şureanu, sezonul continuă, şi asta pentru că luna martie este din ce în ce mai albă. A nins şi va mai ninge, plus că va reveni în forţă viscolul. Vor fi condiţii de iarnă la Şureanu şi, contrar impresiei generale de la oraş, potrivit căreia s-ar fi topit zăpada la munte, zăpada rezistă încă mult şi bine. Mai bine zis, în momentul de faţă, pârtiile sunt pur şi simplu perfecte pentru schi. Partea proastă este că drumul de la Oaşa până la pârtii devine din ce în ce mai problematic, fiind acoperit cu gheaţă şi şleauri adânci. Prudenţa şi răbdarea rutieră trebuie să fie cuvintele-cheie pe acest tronson. Dar pârtiile superbe care îi aşteaptă la final merită tot efortul”, a declarat Rareş Tileagă, pentru Mediafax.

Toate cele 10 pârtii de la Domeniul Schiabil Șureanu și vor rămâne deschise zilele acestea, în funcție de numărul de turiști și de starea vremii.

„În timpul săptămânii doar pârtiile din zona teleschiului „Curmătura” vor fi deschise. Celelalte pârtii (din zona telescaunului şi din zona teleschiului „Şureanu”) vor fi deschise doar dacă numărul de turişti este suficient de mare (minim 30 schiori). De asemenea, dacă va viscoli puternic, telescaunul va fi oprit”, a explicat Tileagă, conform sursei citate.

Singurul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Se schiază în continuare și la Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine. Aici pârtiile se prezintă, în continuare, în condiţii foarte bune.

„Conform surselor pe care le am în zonă, în ciuda încălzirii din ultimul timp, cele două pârtii de la Arieşeni au zăpadă incredibil de multă şi de bună. Se schiază în cele mai bune condiţii, iar sezonul va continua, cu siguranţă, în plină primăvară”, a precizat Rareş Tileagă.

Accesul spre staţiune se face pe ruta: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Drumul este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Aflați aici mai multe informații despre starea și stratul de zăpadă ale pârtiilor de schi din România.

sursă foto: alba24


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Comentarii