MENIU CAUTĂ
18 Sep. 2009 19:35

Passaris face trafic de droguri din puşcărie?

Distribuie

4158-183973-pasaris.jpgAcum opt luni, când a fost mutat din Penitenciarul Craiova în cel din Gherla, Kostas Passaris şi-a înghesuit pesemne în bagaje toată viaţa, sortită, printr- o sentinţă definitivă a justiţiei, să curgă, până la capăt, între patru pereţi. A venit în închisoarea din Cluj cu nu mai puţin de 20 de genţi. Jurnalista Adriana Stoicescu, realizatoarea emisiunii “Condamnaţii”, face dezvăluiri senzaţionale mâine, de la ora 19.30, la B1 TV.

De când a ajuns la Gherla, Passaris – condamnat la închisoare pe viaţă după ce, în noiembrie 2001, a ucis doi angajaţi ai unei case de schimb valutar din Capitală, cere săptămânal să fie transferat.

4158-183978-alexa.jpgSe pare că grecului nu-i prieşte regimul strict de la penitenciarul din judeţul Cluj. Ar avea şi motive, dacă ţinem cont de faptul că, potrivit unor surse citate de jurnalista Adriana Stoicescu, grecul este în vizorul serviciilor de informaţii pentru că are o grămadă de bani în cont şi este suspectat că, până să ajungă la Gherla, a făcut tot soiul de afaceri necurate, de dincolo de gratii.

Grecul are în cont bani cu nemiluita

Cât a fost închis la Craiova, Passaris avea, la un moment dat, puşi deoparte' nu mai puţin de 100.000 de lei. Acum opt luni, când a fost mutat la Gherla, în contul lui erau peste 60.000 de lei. Sursele Adrianei Stoicescu spun că oamenii legii verifică dacă Passaris coordonează din închisoare o afacere cu droguri.

Cert e că, atunci când a fost mutat la Cluj, în televizorul pe care grecul şi l-a adus de la Craiova, gardienii au găsit trei cartele SIM, iar în carcasa unui CD, 10.000 de lei.

Aşa arată acum

4158-183975-pa1.jpg 4158-183976-pa2.jpg

Corespondează cu o moldoveancă

În ciuda faimei sale, a grozăviilor pe care le-a săvârşit, Konstantinos Passaris nu duce lipsă de admiratoare. Pe adresa' lui sosesc în neştire scrisori de la diverse femei. Zeci de astfel de epistole rămân lună de lună fără răspuns, căci grecul nu se sinchiseşte de ele. O singură femeie îl îndeamnă, cine ştie cum sau de ce, să scrie. O moldoveancă din Ardeieni, judeţul Bacău. Şi o alta îl vizitează.

Pe băcăuanca Iuliana Vrânceanu, Kostas a cunoscut- o la Penitenciarul Jilava, Bucureşti. Tânăra este sora unui deţinut şi, cumva, i-a intrat la inimă Fiarei'. Chiar dacă, în cele opt luni de când e închis la Gherla, ea nu a venit niciodată să-l viziteze, cei doi îşi scriu. Şi o fac de ani de zile. Cea de-a doua femeie din viaţa lui Passaris este un personaj aparte.

O româncă stabilită înstrăinătateîl vizitează

O româncă plecată de mult timp în străinătate. Numele ei este Veronica Todor şi e de fel din Drobeta-Turnu Severin. Ea este cea care îl vizitează pe grec în puşcărie şi, de fiecare dată când vine, aduce cu sine doi preoţi eleni. Ce îi leagă pe Veronica şi pe Kostas e greu de spus. Cert e că el îi virează frecvent bani mamei acestei femei din contul baban pe care îl deţine.

Iată ce şi-a luat cu el în puşcărie

4158-183962-p1.jpg

4158-183963-p2.jpg

4158-183964-p3.jpg

4158-183965-p4.jpg

4158-183967-p5.jpg

4158-183969-p6.jpg

Părerea psihologilor: Ar evada, dar n-are unde să se ducă

Passaris este un tip cu o inteligenţă ieşită din comun. La această concluzie au ajuns mai mulţi psihologi din sistemul penitenciar care au discutat cu el în cei opt ani de când e încarcerat. Nu o dată, Kostas s-a confesat specialiştilor, spunându-le că ar putea evada oricând, dar că… nu are unde să se ducă.

Stă de vorbă cu un singur deţinut

Cei care îl păzesc spun despre Passaris că este un tip dificil. Nu vrea să stea de vorbă cu oricine şi nu iese la plimbare când sunt alţi puşcăriaşi afară. Singurul deţinut pe care l-a acceptat în preajma sa este Daniel Domşa, condamnat la 30 de ani de închisoare, pentru omor.

4158-183987-detinut.jpg

Cel din urmă recunoaşte că-i plac povestirile lui Passaris. Acesta îi vorbeşte, atunci când se întâlnesc, despre insulele greceşti, pe care Kostas le consideră unice în lume.

4158-183986-cantareata.jpgAre o cântăreaţă preferată

Passaris adoră muzica grecească, în special cea cântată de Eleftheria Arvanitaki, pe care o şi cunoaşte. Pe lângă CD-urile cu melodiile solistei care acum are 51 de ani şi care cântă muzică laică şi folk, Kostas are o mulţime de fotografii în care apare alături de aceasta.

Ţinea cartele de telefon ascunse în televizor

În televizorul pe care Passaris şi l-a adus de la Craiova şi care avea sigiliul penitenciarului, gardienii de la Gherla au descoperit, ascunse, trei cartele de telefon.

4158-183980-cartele.jpg4158-183979-singur.jpgEvident, acestea fac parte din categoria obiectelor interzise de sistem. Cartelele i-au fost confiscate grecului care, oricum, în ce- lula de la Gherla nu are semnal…

Păzit de mascaţi şi de lunetişti

De cum a fost capturat, în noiembrie 2001, de ofiţerii bucureşteni de la Omoruri', Passaris a fost, pur şi simplu, legat în lanţuri. Măsurile de siguranţă au fost de atunci drastice. Şi acum, fie că iese la o plimbare ori să cumpere ceva de la magazinul închisorii, grecul e flancat de mascaţi' din trupele speciale, iar lunetiştii îl au mereu în cătarea puştii.

Loading...
Comentarii