Este vorba despre două croitorese în cadrul Operei, dar și despre două angajate care au alte activități în cadrul acestei instituții de cultură: una este scenograf, iar cealaltă este peruchier.

Inițiativa a fost a scenografei Rodica Garștea, care a fost impresionată de ceea ce vede în jurul său și inspirată de sora ei, stabilită în Spania, care, de câteva săptămâni, produce măști de protecție.

Astfel, joia trecută au început lucrul. Deja au livrat un lot de 35 de combinezoane către Primăria Brașov, iar până marţi vor livra cel de al doilea lot, de alte 40.

„Până mâine facem 75”

Ideea mi-a venit văzând ce se întâmplă în jurul nostru. Am vorbit și cu sora mea, care e în Spania, și care de două săptămâni produce măști de protecție. Mi-am spus că trebuie să putem face și noi ceva să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Ne-am adresat Primăriei, spunând că noi suntem dispuși să facem orice e nevoie. Am solicitat să ni se pună la dispoziție materiale autorizate, astfel încât să putem realiza produse care să fie utilizate în condiții de siguranță.

Rodica Garştea

„Cei de la Primărie ne-au spus că au nevoie de combinezoane de protecție, pentru cei care intră în contact cu persoanele din centrele de carantină, iar o firmă privată ne-a pus la dispoziție materialul. Așa că de joia trecută ne-am apucat de treabă. Am avut un tipar, pe care a trebuit să îl modificăm, după care am început să croim și să le coasem la mașină. Așa că, până mâine vom ajunge la 75 de combinezoane produse”, a declarat scenograful operei Brașov, Rodica Garștea.

Un alt membru al acestei inimoase echipe este Cristina Bulgaru, care este angajată pentru a realiza perucile artiștilor care urcă pe scena Operei Brașov.

Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
Recomandări
Traseismul maxim! În comuna în care locuiește Orban, candidatul PNL la primărie s-a plimbat de la PDL, la PSD și la partidul lui Vanghelie!
 

„Este o diferență între ce fac acum și ce fac de obicei, dar cred că depinde și de ce îți place să faci și, mai ales, de dorința de a ajuta. Nu m-a învățat nimeni să cos, fac asta de când sunt mică. Pot spune că este un talent de la Dumnezeu. Mă bucur că pot face asta, să îi ajut pe oameni, în felul meu”.

Celelalte două membre ale echipei, Amalia Papuc și Liliana Curelaru, sunt angajate în cadrul departamentului de croitorie al Operei Brașov.

Ad placeholder

Realizarea combinezoanelor, din punctul lor de vedere, nu este atât de complexă, dar răspunderea pe care și-o asumă, în momentul în care acel combinezon este îmbrăcat de o persoană care intră în contact cu un potențial bolnav de coronavirus, este foarte mare.

De aceea spun că sunt foarte atente la fiecare detaliu, la fiecare cusătură, astfel încât să nu existe nici un risc de contaminare pentru cei care le îmbracă.

Citeşte şi:

TAROM suspendă mai multe curse timp de două săptămâni. Ce se întâmplă cu banii cheltuiţi de oameni

România a intrat în criza coronavirusului cu cel mai mare deficit bugetar din UE. Ce soluții are statul?

Ministrul Fondurilor Europene: 75.000 de cadre medicale vor primi 120 de milioane de euro ca stimulent de risc

S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI