MENIU CAUTĂ
16 Aug. 2018 17:46

Percheziții în dosarul care vizează programul Prima Casă. O persoană a fost arestată preventiv

Distribuie

Polițiștii au făcut alte două percheziții în dosarul care vizează programul Prima Casă, în București și în județul Ilfov. Anchetatorii au descins la sediul unei firme specializate în servicii de consultanță în domeniul obţinerii de locuinţe prin programe sociale, precum şi la domiciliul administratorului acesteia, care este cercetat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În total, o persoană a fost arestată preventiv şi alte nouă au fost puse sub control judiciar.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat investigaţiile în dosarul care vizează Programul Prima Prima Casă, în care mai mulți angajați ai Fondului de Garantare a Creditelor sunt cercetați pentru că ar fi cerut mită în vederea soluționării cererilor unor persoane care voiau să-și cumpere locuințe prin Programul Prima Casă.

„Astfel, poliţiştii au mai făcut două percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov la sediul unei societăţi comerciale care oferă consultanţă în acest domeniu, precum şi la domiciliul administratorului acesteia, care este cercetat pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, fiind ridicate mai multe documente pe baza cărora ar fi fost obţinute credite şi contracte de prestări servicii încheiate cu diverşi parteneri implicaţi în acest dosar”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Pe 3 august, administratorul societății a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În acest dosar au fost audiate, în total, un număr de 60 de persoane. Două dintre acestea sunt urmărite penal pentru cumpărare de influență. De asemenea, o persoană a fost arestată preventiv pentru trafic de influenţă în formă continuată, iar alte nouă au fost puse sub control judiciar, conform sursei citate.

În 19 iulie, polițiștii au făcut 23 de percheziții domiciliare în București, în județul Ilfov, la sediul Fondului de Garantare a Creditelor și la birourile și locuințele unor angajați care se ocupă de Programul Prima Casă.

Potrivit anchetatorilor, angajații ar fi cerut mită între 200 și 500 de euro pentru a urgenta soluționarea dosarelor primite prin Programul Prima Casă. Această practică a fost folosită în cazul a 60 de dosare.


Citește și FOTO EXCLUSIV/Vedetă rock în anii 70 și politician în anii 90, Doru Tufiș e din nou cap de afiș. Cântă într-un restaurant!


 

Citește mai multe despre Mită, perchezitii și Prima Casa pe Libertatea.

Comentarii