Mergi direct la conținut »
Pereche de măgari unici în România. Doar câteva sute de exemplare există în lume / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pereche de măgari unici în România. Doar câteva sute de exemplare există în lume / VIDEO

Pereche de măgari unici în România. Doar câteva sute de exemplare există în lume / VIDEO

Grădina zoologică din Reşiţa se mândreşte cu o pereche de măgari unici în România. Sunt albi, au ochii albastri si i-au cucerit pe vizitatori. Pentru că în lume există doar câteva sute de exemplare, îngrijitorii speră ca în curând să apară și un urmaş.

Amadeus si Yduş sunt doi măgăruși dintr-o specie foarte rară, numită Barock, ușor de recunoscut datorită culorii albe şi a ochilor albaştri. Masculul a fost cumpărat de Grădina zoologică din Resita anul trecut și a devenit vedeta incontestabilă a locului. Ca să nu fie singur, recent, i-a fost adusă o parteneră din Ungaria. Animalele s-au plăcut din prima clipă, deci, în curând, ar putea apărea şi un pui, potrivit stiri.tvr.ro.

Amadeus si Yduş sunt tratați regește, mai ales că astfel de animale sunt rare chiar și în grădinile zoologice din vestul Europei. Îngrijitorii le fac toate poftele, iar dincolo de mere sau morcovi, animalele se bucură cel mai mult când primesc atenție.

Rasa de asin alb Barock a apărut în secolul al XVII-lea. Pe atunci, oamenii credeau că aceste animale aduc noroc şi fericire. In prezent în toata lumea există doar câteva sute de exemplare. Cei doi măgari albi din Reşiţa trăiesc la grădina zoologică alături de alte peste 300 de necuvântătoare, din 45 de specii.

Sursa video: stiri.tvr.ro

Close
Închide
  Close