Mergi direct la conținut »
Pesta porcină, la bilanț. Au fost uciși peste 160.000 de porci până acum, în 11 județe
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Pesta porcină, la bilanț. Au fost uciși peste 160.000 de porci până acum, în 11 județe

Pesta porcină, la bilanț. Au fost uciși peste 160.000 de porci până acum, în 11 județe

Pesta porcină s-a întins până acum în 190 de localități din România, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor confirmând până acum 826 de focare. În 11 județe, aproape 160.000 de porci au fost neutralizați, arată un comunicat al instituției.

De Mihai Niculescu,

Pesta porcină a fost semnalată încă de anul trecut, din iulie 2017, la Satu Mare, arată ANSVA și statisticile au fost întocmite pornind de la acea dată.

Pesta porcină africană evoluează în 11 judeţe, în 190 de localităţi, cu un număr total de 826 de focare (dintre care 11 în exploataţii comerciale industriale, unul în abatorul aparţinând unei ferme şi unul într-o exploataţie comercială de tip A) şi 46 de cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 159.645 de porci afectaţi de boală”, arată ANSVSA.

În zona de nord-vest a României, boala evoluează în trei judeţe, Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, prezenţa virusului fiind confirmată în 13 localităţi. Au fost ucişi 1.375 de porci domestici şi au fost afectaţi 15 porci mistreţi.

În zona de sud-est, boala a fost confirmată în 177 de localităţi, din judeţele: Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Ilfov şi Buzău. Veterinarii au asomat 53.980 de porci domestici din gospodăriile populaţiei, iar în 11 exploataţii comerciale de mare capacitate, o exploataţie comercială de tip A şi în abatorul aparţinând unei ferme, au fost ucişi 104.290 de porci. Au fost afectaţi 31 de porci mistreţi.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

În data de 13.08.2018, au fost stinse primele focare de PPA, diagnosticate de la începutul lunii ianuarie a acestui an, în patru gospodării din comuna Micula, iar în data de 24.08.2018 a fost stins un focar în localitatea Sărăuad, toate din judeţul Satu-Mare. Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe”, susțin oficialii instituției.

ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană”, arată sursa citată.


Bătălia din PSD. Gabriela Firea și lista ”nefăcutelor” PMB – cât de necesar era Guvernul?


 

Close
Închide
  Close