Mergi direct la conținut »
Peste 1.000 de activiști de mediu, arestați în timpul protestelor din Londra. Obiectivele ocupate au fost redate circulației
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste 1.000 de activiști de mediu, arestați în timpul protestelor din Londra. Obiectivele ocupate au fost redate circulației

Peste 1.000 de activiști de mediu, arestați în timpul protestelor din Londra. Obiectivele ocupate au fost redate circulației

Mai bine de 1.000 de activiști de mediu au fost arestați la Londra, în ultima săptămână, în timpul protestelor pentru salvarea planetei. Principalele obiective blocate de gruparea „Extinction Rebellion” au fost și ele eliberate de mulțimea care bloca arterele iar manifestanții au fost împinși de forțele de ordine într-o singură zonă.

De Mihai Niculescu,

Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului au fost redeschise traficului începând de duminică, în timp ce Podul Waterloo în cursul nopţii de duminică spre luni, arată Reuters și Agerpres.

Gruparea ecologistă a ocupat locuri din centrul Londrei, precum Oxford Circus şi Piaţa Parlamentului, într-o campanie paşnică de nesupunere civică cu obiectivul stopării a ceea ce organizatorii au numit criza climatică globală.

Poliţia londoneză a menţionat că 1.065 de oameni au fost arestaţi în legătură cu protestele, 53 dintre ei fiind acuzaţi de comiterea unor infracţiuni precum obstrucţionarea unei autostrăzi.

Poliţia le-a solicitat manifestanţilor să se mute la Arcul de Marmură, care se află la unul dintre capetele faimoasei artere comerciale Oxford. Activista suedeză Greta Thunberg s-a adresat duminică demonstranţilor strânşi în zona Arcului de Marmură, cerându-le să nu renunţe niciodată la campania pentru salvarea planetei.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Iranianul care a tratat ”Dosarul Tezaurului” cu rușii a plecat din țară. Avocat: ”Nu cred că vor sta cu mâinile în sân”


 

 
 
Close
Închide
  Close