Mergi direct la conținut »
Povestea „spionului” îndrăgostit; a cumpărat sistem de localizare GPS cu 150 de lei și și-a agresat fosta iubită
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Povestea „spionului” îndrăgostit; a cumpărat sistem de localizare GPS cu 150 de lei și și-a agresat fosta iubită

Povestea „spionului” îndrăgostit; a cumpărat sistem de localizare GPS cu 150 de lei și și-a agresat fosta iubită

Procurorii DIICOT Ploiești au soluționat în luna mai un caz ce aduce mai mult cu poveștile de dragoste năbădăioase din filmele americane. Supărat nevoie mare că iubita lui vrea să se despartă de el, un bărbat a investit 150 de lei în aparatură de localizare prin satelit, pentru a se convinge dacă cea care a stat cu el trei ani are pe altcineva.

De Cătălin Lupășteanu,

Preambul

După doi ani de relație, potrivit spuselor femeii, sau trei ani, așa cum le-a spus Ion Cătălin Moraru  oamenilor legii, tânăra a decis să-l convoace pe cel ce i-a fost iubit la o întâlnire de despărțire.

După aces moment, bărbatul a continuat să o caute pe tânără și, pentru că nu s-a oprit aici, s-a ales cu acuzații de hărțuire, lovire și alte violențe, violarea sediului profesional și nersepectarea unor hotărâri judecătorești.

Pentru toate aceste fapte, bărbatul este deja judecat de magistrații Judecătoriei Ploiești.

Supărat pe pretendent

Bărbatul o suspecta pe fosta lui prietenă că a găsit pe altcineva, astfel că a decis să cumpere de pe un site național un dispozitiv de localizare prin GPS. A dat 150 de lei pe dispozitiv și l-a montat imediat sub aripa față a mașinii femeii, cu bandă scotch.

Acesta a și fost văzut de o vecină a tinerei când se chinuia să monteze corespunzător dispozitivul, declarația femeii aflându-se la dosarul cauzei.

În septembrie 2016, Moraru a convocat-o pe fosta sa iubită la restaurantul Bistro 29 din Ploiești, unde i-a spus că a urmărit-o o bună perioadă de timp, pentru a se convinge dacă are pe altcineva.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Suna dispozitivul și primea locația

La momentul perchezițiilor făcute de DIICOT la locuința sa, Moraru le-a predat procurorilor aparatul de localizare.

Acesta a cooperat în anchetă și le-a povestit procurorilor modalitatea de funcționare a dispozitivului.

Astfel, aparatul conținea un mecanism simplu telefonic și funcționa pe bază de cartelă sim. O dată pusă cartela, acesta se activa și putea primi telefon de la orice număr.

Dispozitivul avea capacitatea de a da un mesaj înapoi la numărul apelant și cu detalii tehnice ale locului în care se afla amplasat.

Fiind montat pe mașina fetei, Moraru afla imediat locul în care se află dispozitivul și implicit fosta sa prietenă.

Dragoste cu năbădăi

Bărbatul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Ploiești pentru lovire și alte violențe. În dosarul lui scrie că, în 4 septembrie 2016, i-a lovit pe fosta lui prietenă și pe noul ei iubit, în parcarea unui mall din București.

I-a bătut atât de rău că tânăra a avut nevoie de 2-3 zile de îngrjiri medicale, iar prietenul ei a stat 25 de zile în spital.

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

În dosarul trimis instanței de DIICOT, Ion Cătălin Moraru va fi judecat de magistrații Curții de Apel Ploiești pentru ”desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice culegerii de informaţii supuse autorizării”, infracțiune pentru care riscă o pedeapsă între 2 și 7 ani.

Procurorii mai arată că activități precum „localizarea, urmărirea şi obținerea de informații prin GPS sau prin alte mijloace tehnice de supraveghere” reprezintă „activităţile specifice culegerii de informaţii” prevăzute de Legea Siguranței Naționale.

Close
Închide
  Close