De Adrian Ilie,

El a precizat că întâlnirea va avea loc la ora 16.00, din partea PMP urmând să participe şi preşedintele executiv Marius Paşcan.

„Am discutat cu premierul desemnat, domnul Ludovic Orban, şi am stabilit ca în cursul zilei de astăzi să avem o întrevedere, pe care am acceptat-o cu multă plăcere, şi urmează să discutăm pe marginea agendei ce ţine de învestirea viitorului Guvern. Noi ne-am exprimat punctele noastre de vedere cu privire la priorităţile PMP la întâlnirea cu preşedintele Iohannis şi, cred eu, că sunt importante pentru ţară, legat de alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 şi, bineînţeles, crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova, ca să dăm o nouă dimensiune relaţiei cu Republica Moldova, care a fost abandonată de către Guvern în ultimii ani. Vom discuta pe marginea acestor priorităţi şi, în urma discuţiilor pe care le vom avea, acest prim contact, vom fi în măsură să vă spunem cum vede şi premierul desemnat aceste obiective pe care noi ni le-am asumat”, a precizat Tomac.

Întrebat dacă priorităţile PMP reprezintă şi condiţii pentru votul de învestire în Parlament a noului Guvern, el a răspuns: „E poate mult spus condiţii, sunt chestiuni care reprezintă obiective esenţiale pentru noi, pentru ca viitoarea majoritate să dea un nou semnal către societate, un semnal care este aşteptat după dezastrul pe care îl lasă în urmă Guvernul Dăncilă”.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

„Pe de altă parte, suntem conştienţi că România are nevoie de un nou Guvern. Politicienii trebuie să găsească un consens pentru a da ţării un nou Guvern, pentru că de mai multe luni de zile la Palatul Victoria există o criză guvernamentală şi noi vrem să avem aceste discuţii exact în această cheie – cum putem depăşi acest moment, pentru că PNL a fost iniţiatorul moţiunii, dar nu a reuşit, fără voturile PMP, de exemplu, nu ar fi trecut şi noi am fost în echipă completă, tocmai de aceea mergem la aceste discuţii cu gândul de a găsi un consens, astfel încât să putem da câta mai rapid ţării un Guvern”, a afirmat Eugen Tomac.

Citeşte şi:

Ludovic Orban, primele declarații după desemnarea ca premier: „Am încredere în partenerii alături de care am pus punct guvernării PSD”

Un senator PMP a fost adus cu ambulanţa să voteze moţiunea de cenzură

PMP vrea un Executiv politic care să-şi asume cel puţin un an de zile actul guvernării, pe obiective precise

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni