Mergi direct la conținut »
Preocupările aleșilor, la final de mandat: Guvernul, luat la întrebări despre moartea animalelor transportate pe vapoare
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Preocupările aleșilor, la final de mandat: Guvernul, luat la întrebări despre moartea animalelor transportate pe vapoare

Preocupările aleșilor la final de mandat. Unii foști parlamentari și-au luat mandatul în serios, până în ultima zi de activitate: au trimis întrebări și interpelări la ministere, pe diferite teme, chiar dacă mai aveau câteva zile până când nu mai erau deputați sau senatori. Deputatul Remus Cernea cere socoteală Executivului pentru moartea animalelor trimise spre vânzare, cu vaporul, în țări arabe, în timp ce un deputat PSD, Florin Gheorghe întreabă ministerul Educației de ce cadrele didactice nu mai fac radiografii la începutul anului școlar. 

De Valentina Postelnicu,

Cernea, preocupat de moartea animalelor transportate cu vapoarele în țările arabe

Un exemplu este deputatul Remus Cernea, cunoscut în vechiul Parlament pentru proiecte inedite, precum recunoașterea delfinilor ca persoane non-umane sau partaneriatul civil între persoane, s-a arătat preocupat, pe final de mandat în Parlament, de soarta animalelor trimise peste hotare cu vapoarele și care, spune el, ”mor pe capete până ajung la destinație”.

Cernea și-a intitulat interpelarea către Ministerul Economiei ”Vapoarele morții”, și cere socoteală Guvernului pentru că nu are grijă de animalele trimise din România către Orientul Mijlociu, în țări precum Livia, Israel, Siria și Liban.

”Este vorba de milioane de animale, anual”, spune Cernea, adăugând că modul în care sunt transportate aceste animale, în calele unor vapoare vechi, fără a avea aer și apă, duce la moartea multora dintre ele.

Cernea atrage atenția că responsabilitatea statului este mare, pentru că se încalcă un Regulament al Uniunii Europene, privind transportul animalelor vii, și care se aplică și dacă destinația este o țară din afara Uniunii.

Deputat PSD: Radiografiile obligatorii ale cadrele didactice, la începutul școlii, preveneau infecțiile respiratorii

Un alt deputat, Florin Gheorghe (PSD) transmite o întrebare Ministerului Educației, în care se interesează de testele radiologice ale cadrelor didactice, la începutul anului școlar.

TOLO: Cohortarea ta, stat cinic și nemernic! De ce vorbești așa despre părinții și bunicii noștri?
Recomandări

TOLO: Cohortarea ta, stat cinic și nemernic! De ce vorbești așa despre părinții și bunicii noștri?

 

El menționează că de mulți ani s-a renunțat la radiografiile pe care profesorii trebuiau să le facă la începutul anului școlar și care preveneau infecțiile respiratorii, atât în rândul cadrelor didactice cât și a elevilor. Deputatul îl întreabă pe ministrul Educației ce impact bugetar ar avea introducerea acestor testări în școli, decontarea lor de către Ministerul Sănătății și cum se poziționează față de necesitatea reorganizării cabinetelor școlare.

Un deputat liberal cere Ministerului Transporturilor să facă o pasarelă pietonală în comuna Afumați

Deputatul PNL Daniel Andrei Gheorghe a trimis, la începutul lunii decembrie, Ministerului Transporturilor, o interpelare prin care cere construirea unei pasarele pietonale, în Comuna Afumați. El mai spune că este nevoie de semafoare în zonele de risc cu trafic mare. Liberalul menționează că această cerere vine în urma mai multor petiții primite la cabinetul parlamentar, în care oamenii din zonă se plâng de faptul că localitatea este împărțită în două, de Drumul Național 2,  și în zonă au loc multe accidente, din cauza traficului intens și a dificultății traversării drumului.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

Nici ministrul Sănătății nu a scăpat de interpelări, pe final de mandat al foștilor deputați. Social-democratul Florin Gheorghe îi transmite ministrului Vlad Voiculescu că sistemul medical este subfinanțat, iar starea serviciilor județene de ambulanță este foarte gravă, din cauza salvărilor vechi, slab dotate și din lipsa personalului medical. Deputatul PSD întreabă dacă Ministerul are în intenție să facă controale cu privire la achizițiile de ambulanțe, din ultimii 10 ani și dea bani pentru dotarea acestor servicii de urgență.

Întrebările și interpelările au fost trimise în decembrie, asta deși mandatul fostului Parlament s-a încheiat pe 20 decembrie, când a fost convocat noul Legislativ. Instituțiile nu au apucat încă să răspundă acestor probleme, termenul maxim fiind de 30 de zile de la depunerea solicitărilor.

Close
Închide
  Close