MENIU CAUTĂ
23 Oct. 2014 12:32

Prietenie de invidiat între o fetiţă de nouă ani şi zece câini Dog German

Distribuie

Când o vezi cu cei zece câini Dog German, alb cu negru, gândul te duce la Anita, personajul secundar din 101 Dalmaţieni, care se luptă cu Cruela pentru custodia patrupedelor. În povestea noastră, Raluca este personajul principal, dresează şi se ocupă de educaţia unor câini nobili cu personalitate, de talie mare, imensă, cu o înfăţişare regală, un câine poate ajunge la o greutate de 40-50 de kg, iar dacă se ridică poate atinge la 1,20.
Ce-i drept, creşterea este mai costisitoare la un astfel de patruped şi îţi scoate din buget o sumă cuprinsă între 2 şi 5 milioane. Am cunoscut-o pe tânără la un show canin Pet Friendy Hotels unde a oferit o lecţie de dresaj alături de Ikarus, unul dintre câinii de care se ocupă în mini ferma gestionată împreună cu părinţii. Cei doi au fost deliciul spectatorilor, care au aplaudat minute bune şi au ţinut să-i strângă mâna domnişoarei pentru curaj. „Este un prieten bun, pe care poţi conta oricând ai nevoie, mă ascultă când mergem la orele de dresaj, ne bazăm unul pe altul, lucrăm în echipă. Relaţia noastră este bazată pe încredere, îl iubesc mult atât pe el cât şi pe restul de îi am acasă”, ne-a povestit micuţa dresoare.
În timp ce mama acesteia are numai cuvinte de laudă. ”A crescut printre ei, avea doi ani când am început să ne ocupăm de rasa Dog German,avem o mini fermă, în comuna Roşu, îi pregătim pentru competiţii, ne mândrim cu expoziţiile la care participăm unde au un feedback foarte bun, suntem campioni în şapte ţări, dar şi vicecampioni la concursurile de frumuseţe, au strâns multe medalii şi trofee. Nu este foarte uşor să te ocupi de această rasă nobilă, pentru că necesită multă grijă, atenţie, numai hrană profesională, afecţiune,dresaj este pasiune la mijloc facem totul cu plăcere. Nu oricine se poate ocupa de un Dog German, cheltuielile sunt foarte mari, puii nu îi ţinem îi dăm mai departe spre adopţie iubitorilor de animale”, spune femeia.

Foto: Vlad Chirea

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii