Mergi direct la conținut »
Ziarul de Iași: Șocant! Un primar a profitat de două minore în propriul său birou. Copilele erau traficate de o rețea de proxeneți
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ziarul de Iași: Șocant! Un primar a profitat de două minore în propriul său birou. Copilele erau traficate de o rețea de proxeneți

Ziarul de Iași: Șocant! Un primar a profitat de două minore în propriul său birou. Copilele erau traficate de o rețea de proxeneți

Un primar al unei comune din Iași este acuzat că ar fi întreținut relații sexuale cu două minore traficate de proxeneți. Fetele aveau 16 ani și au fost aduse chiar în biroul primarului. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte, arată o anchetă a publicației „Ziarul de Iași”.

De Mihai Niculescu,

Isprăvile primarului Damian Butnariu (PNL) din comuna Mogoşeşti-Siret, au apărut în procesul proxeneților care au traficat 12 minore provenind din familii sărace, arată documente prezentate de „Ziarul de Iași”. Damian Butnariu ar fi întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu cele două copile, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului. Una dintre ele a încercat chiar să se sinucidă după incident.

În tot acest timp, la proces, primarul susținea că a trecut prea mult timp de atunci și memoria îi joacă feste. Dosarul judecat la Tribunalul Iași, în care s-au pronunțat deja primele condamnări, va fi reluat la Curtea de Apel.

Damian Butnariu este considerat unul din cei mai longevivi primari din județul Iași și a recunoscut în fața instanței că a făcut sex cu cele două fete de 17 ani, pentru care a plătit 100 de lei unui proxenet, arată sursa citată. Adrian Buduroi a fost condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanță.

Despre aventurile primarului, autoritățile au aflat încă din 2007, când una din minorele traficate a făcut plângere la poliția din Pașcani. Atunci, o fată de 17 ani a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa. „Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Diana a povestit ce s-a întâmplat înainte de a ajunge ca prostituată în biroul primarului din Mogoşeşti-Siret. Fata a spus că, în acea vară, ea şi sora sa – în vârstă de 16 ani – au avut un conflict cu mama lor şi au plecat de acasă. Amândouă erau bursiere şi primeau alocaţie, şi au decis să se mute în gazdă în Paşcani. Un tânăr la care au apelat le-a dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele din oraș. Acesta le-a abuzat sexual încă din a doua seară, scenele fiind filmate. „În zilele următoare, inculpatul a constrâns-o pe persoana vătămată să întreţină relaţii sexuale cu el ameninţând-o că va face publice înregistrări video ale relaţiilor sexuale întreţinute cu victima“, se arată în motivarea din 2019 a sentinţei prin care Buduroi a primit 15 ani de închisoare.

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19
Recomandări

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

 

După doar câteva zile, mama celor două surori a făcut plângere pentru dispariția lor, iar Buduroi le-a dat drumul fetelor. În toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“ au stabilit procurorii.

Primarul Butnariu are calitatea de martor la proces, dar zice că a uitat

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc
Recomandări

Primăriile din București nu au de unde să cumpere dozatoare cu dezinfectant pentru scările de bloc

 

În acelaşi document se mai precizează că primarul şi-a menţinut declaraţia şi în timpul procesului. Sentinţa nu este definitivă şi, în perioada următoare, procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi. Dacă vor considera relevant, judecătorii pot cere reaudierea ca martor a primarului din Mogoşeşti-Siret. Contactat telefonic ieri de „Ziarul de Iaşi“, primarul Butnariu a fost destul de incoerent. Nu a negat explicit declaraţia dată în faţa anchetatorilor, ci doar a motivat că nu îşi aduce aminte. „Hmmm, nu mai ştiu, e mult de atunci“, a spus el.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Close
Închide
  Close