De Cătălin Tolontan,

”Era 10:30, când am auzit bătăi în ușă”, povestește Olguța Benescu, care locuiește vizavi de Academia Militară, în zona Panduri.

Strigau: ”Primăria Sectorului 5. Deschideți ușa!”. Am tresărit, am crezut că s-a întâmplat ceva, ceva legat de epidemie, vă dați seama. Am deschis ușa, au deschis ușile mai mulți vecini și am văzut cinci bărbați în cadrul ușii.

Olguța Benescu, fostă jurnalistă:

Bărbații erau îmbrăcați în costume roșii, cu inscripțiile primăriei, și au întins femeii o pungă albă, inscripționată cu Primăria Sectorului 5. 

”În pungă erau trei săpunuri, două pachețele de șervețele dezinfectante și o poză a primarului Florea, alături de doctorul Streinu-Cercel”, povestește femeia.

”Am luat punga și apoi am realizat că suntem aproape unii de alții, că n-au nici măști, nici mănuși. Le-am spus că nu sunt nici ei protejați și ne expun și pe noi mergând din om în om fără măști și mănuși și ne-au răspuns: ”S-au terminat, doamnă!”. Asta e campanie electorală în vreme de pandemie!”, crede Olguța Benescu, care a pus la dispoziție imagini cu punga, conținând obiecte și ”fotografia primarului”.

Primarul Florea: „Toți au primit fără nicio grimasă cele peste 23.000 de kituri”

Contactat de Libertatea, primarul Sectorului 5 a declarat că „nici o persoană nu a sesizat aceste aspecte”, că toți oamenii au primit kiturile fără „nicio grimasă”, dar și că va continua distribuirea.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

„Oamenii care distribuie pachetele se dezinfectează pe mâini înainte și după fiecare împărțire de materiale. Cu privire la măști, puteți viziona toate materialele video de pe toate canalele TV – Nu se folosesc dacă nu ești bolnav. Intenția administrației locale este să realizeze un lucru bun, nu să creeze panică. Cred că este un exemplu bun, de reală implicare socială și nu înțeleg de ce nu îl fac și alții – inclusiv Guvernul.

Oricum, nici o persoană nu a sesizat aceste aspecte, toți au primit fără nici o grimasă cele peste 23.000 de kit-uri de igienă distribuite până la acest moment.

Vom continua distribuirea cu strictă respectare a normelor de igienă. Eu sunt în teren, supraveghez”, a fost răspunsul primarului Daniel Florea.

Daniel Florea nu a precizat de unde știe Primăria cine este și cine nu este bolnav în Sectorul 5, câtă vreme toate studiile arată că și asimptomaticii transmit boala.

Citeşte şi:

De ce spune o jurnalistă româncă din Italia că „ar fi fost o dovadă de egoism să plec în România. Ne salvăm împreună, ori deloc”

CAMERA ASCUNSĂ | Experiment Libertatea în Ungaria. Ar accepta un român să-l treacă granița pe un conațional venit din Italia?

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres