MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2011 07:10

Primele trei judeţe din topul pe ţară la BAC 2011 nu au avut camere de supraveghere

Distribuie

Judeţul cu cea mai mare rată de promovabilitate a fost Suceava, acolo unde 65,03 % dintre absolvenţii de liceu au luat examenul. În nici una dintre sălile de examinare sucevene nu au existat însă camere de supraveghere, constată jurnaliştii de la Gândul.

„Cineva tot trebuia să fie primul, asta nu înseamnă că e hoţ. Cred că profesorii noştri i-au supravegheat cum trebuie pe copii şi nu s-a copiat”, a declarat, pentru Gândul, Laura Hacman, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Pe locul doi în topul naţional al promovabilităţii la BAC 2011 a fost judeţul Harghita, acolo unde 64,03% dintre liceeni au trecut examenul. „În niciunul dintre centre nu am avut camere. Am avut 205 săli de examene, iar suma ar fi fost mult prea mare. Am controlat însă, în fiecare zi, unităţile de examen”, a declarat, pentru Gândul, inspectorul şcolar general al judeţului Harghita, Ferencz Solomon Alpar.

În judeţul Constanţa, locul trei în topul naţional, cu 57,6 % promovabilitate la BAC, nu au existat camere de supraveghere în sălile de examinare. În 15 din 26 de unităţi au fost instalate asemenea echipamente însă doar pe culoare şi în zona de acces.

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii