„Procurorii, care au solicitat condamnarea fostului premier la 19 ani de detenţie, consideră sentinţa instanţei de fond ca fiind prea blândă în raport cu acţiunile ilicite ale inculpatului care a prejudiciat interesele cetăţenilor şi ale statului în proporţii deosebit de mari şi insistă pe aplicarea în privinţa acestuia a unei pedepse mai aspre”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a fost condamnat pe 27 iunie la nouă ani închisoare, amendat cu 60.000 lei (aproximativ 2.700 de euro), privat de dreptul de a deţine anumite funcţii publice timp de cinci ani, cu retragerea distincţiei de stat Ordinul Republicii şi cu aplicarea măsurii de siguranţă sub formă de confiscare specială a bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite în valoare de 791 de milioane lei (circa 36 de milioane de euro). Filat a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul vizînd fraudele de la Banca de Economii.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost reținut în luna octombrie a anului trecut, în alt dosar, care nu a ajuns încă la proces.. El a rămas de atunci în spatele gratiilor.

Urmărește-ne pe Google News