Prognoza meteo pe 3 luni. Cum va fi vremea în mai, iunie și iulie

21 aprilie 2017 16:17

ANM a anunțat astăzi cum va fi vremea în mai, iunie și iulie potrivit estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, care au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Potrivit meteorilogilor, este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI. Temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice, exceptând regiunile nordice și centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de media multianuala în sud și sud-est și vor putea fi excedentare în restul teritoriului.

IUNIE. Temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice. Cantitățile totale de precipitații vor avea o tendința spre deficit, pe arii extinse în regiunile sudice și estice și local în restul teritoriului.

IULIE. Temperatură medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât normă climatologica, îndeosebi în sudul și sud-estul țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Cum va fi vremea în weekendul de 1 mai

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro