Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru perioada 18 – 31 octombrie, în funcție de fiecare regiune.

Vremea în Banat

În prima săptămână, valorile termice vor apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a maximelor de 16 grade Celsius și minime de 4… 6 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, urmând să devină caldă în zilele de 20, 21 și 22 octombrie, când se vor atinge maxime de 20… 22 de grade Celsius și minime de 8… 10 grade Celsius.

Meteorologii anunță că pe 23 și 24 octombrie vremea se va răci, iar temperaturile maxime vor fi de numai 12… 13 grade Celsius și minime de 2… 4 grade Celsius. În a doua săptămână vor fi temperaturi ușor mai ridicate, la o medie a valorilor maxime de 15… 16 grade Celsius și minime ce se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius.

De asemenea, vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27 octombrie.

Vremea în Crișana

Vremea va fi normală sub aspect termic în primele două zile ale intervalului, când media regională a maximelor va fi de 16 grade Celsius, iar a celor minime se va situa în jurul a 5 grade Celsius.

Pentru perioada 20 – 22 octombrie se estimează încălzirea treptată a vremii, până la maxime în general peste 20 de grade Celsius și minime în medie de 8… 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zonele de deal.

La finalul săptămânii se va răci accentuat, astfel în zilele de 23 și 24 octombrie media temperaturilor maxime va fi de numai 12… 14 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 4 grade Celsius.

În ultima săptămână din octombrie nu vor fi variații semnificative ale temperaturii, dar tendința va fi de încălzire ușoară până la valori ușor peste normalul perioadei, respectiv, o medie regională a maximelor de 16 grade Celsius și de 6 grade Celsius pentru minimele nocturne.

Vor fi ploi în 22 și 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 27 octombrie.

Vremea în Transilvania


După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 13 grade, vremea se va încălzi semnificativ, devenind caldă pentru această perioadă, cu maxime de 18… 20 de grade Celsius. În 23 şi 24 octombrie, vremea se va răci, iar temperaturile vor ajunge la maxime de 10… 12 grade Celsius. Pentru a doua săptămână însă sunt aşteptate valori uşor mai ridicate, la o medie de 12… 14 grade Celsius.

Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi, în medie de 2… 4 grade Celsius, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 5… 7 grade Celsius, dar şi mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională în jur de zero grade Celsius. Se vor semnala ploi locale în 22 şi 23 octombrie, iar cu o probabilitate în creştere şi spre finalul lunii.

Vremea în Maramureș

În primele zile ale acestei săptămâni, nu vor fi variaţii termice faţă de zilele anterioare, însă în zilele de 20, 21 şi 22 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi atât la maxime, ce vor atinge o medie de 18 grade Celsius, cât şi la minime, care vor ajunge până în jur de 8 grade Celsius (mai ridicate decât cele climatologic specifice pentru această perioadă).

Se va răci şi în această regiune la finalul săptămânii, când media temperaturilor maximelor va ajunge la 10… 12 grade Celsius, iar minimele se vor apropia zero grade Celsius.

Pentru ultima săptămână de octombrie sunt estimate valori uşor peste normalul perioadei, respectiv o medie regională a maximelor ce va urca la 14 grade Celsius şi minime în general pozitive, la o medie de 3… 5 grade Celsius. Până pe 21 octombrie, vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior se vor semnala ploi locale, cu o probabilitate mai ridicată în 22 şi 23 octombrie şi după 27 octombrie.

Vremea în Moldova

Aici, în primele zile ale acestei sătpămâni, nu vor fi variaţii termice faţă de zilele anterioare, însă în zilele de 20, 21 şi 22 octombrie, vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime la nivelul regiunii, în general de 20… 23 de grade Celsius şi minime nocturne care vor ajunge la 7… 9 grade Celsius.

Vremea se va răci în perioada 24 – 26 octombrie, astfel că se va ajunge la o medie a maximelor de 12 grade Celsius şi de 2… 3 grade Celsius pentru minime. Pentru finalul lunii octombrie sunt estimate valori termice uşor mai ridicate, maxime în medie de 14… 15 grade Celsius şi minime de 4… 6 grade Celsius. Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul pluviometric se va menţine în general deficitar. Excepţie va face ziua de 23 octombrie şi perioada 27 – 31 octombrie, când sunt posibile ploi locale.

Vremea în Dobrogea

În primele trei zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime la nivelul regiunii de 15… 16 grade Celsius şi minime, în general, de 7… 8 grade Celsius. Vremea va deveni caldă în perioada 21 – 23 octombrie, când sunt estimate maxime de 18… 20 de grade Celsius şi minime de 8… 11 grade Celsius. Ulterior, se va răci accentuat, astfel în zilele de 24, 25 şi 26 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 12… 13 grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade Celsius.

La finalul lunii octombrie nu vor fi variaţii semnificative ale temperaturii, totuşi tendinţa va fi de încălzire uşoară până la o medie regională a maximelor de 15… 16 grade Celsius şi de 7… 8 grade Celsius pentru minimele nocturne. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 23 – 25 octombrie, iar în restul intervalului, doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

Vremea în Muntenia

Vremea se va încălzi ușor şi treptat în prima săptămână. Astfel de la valori medii ale maximelor de 16 grade Celsius se va ajunge la 20… 22 de grade Celsius în zilele de 21 şi 22 octombrie. Spre finalul săptămânii se va răci, până la o medie regională a temperaturilor maxime de 12… 13 grade Celsius, apoi se va încălzi uşor, astfel încât în perioada 27 – 31 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16… 17 grade Celsius.

Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi în medie de 5… 6 grade Celsius, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8… 9 grade Celsius, dar şi mai scăzute la începutul săptămânii viitoare, la o medie regională de 2… 3 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în 23 şi 24 octombrie. În restul intervalului, potrivit estimărilor disponibile la această dată condiţiile pentru ploi slabe vor fi destul de reduse.

Vremea în Oltenia

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 17… 18 grade Celsius, însă va deveni caldă în 22 octombrie, când temperaturile vor urca până la 20 de grade Celsius. Ulterior se va răci treptat, astfel în zilele de 24, 25 şi 26 octombrie media temperaturilor maximelor va fi de numai 12… 13 grade Celsius, iar pentru finalul lunii octombrie sunt estimate maxime în jur de 16 grade Celsius.

Media regională a temperaturilor medii va fi de 4… 6 grade Celsius, cu valori mai ridicate în 23 octombrie, când se vor atinge 8… 10 grade Celsius. Se vor semnala ploi, cu o probabilitate destul de ridicată în 22 şi 23 octombrie, dar şi la final de octombrie, dar numai izolat şi trecător.

Vremea la munte

După două zile în care valorile termice diurne vor fi în medie de 6… 7 grade Celsius, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va atinge 12 grade Celsius. Răcirea estimată pentru 23 şi 24 octombrie va însemna o scădere a temperaturii aerului la maxime de 3… 4 grade Celsius, iar pentru a doua săptămână sunt aşteptate valori uşor mai ridicate, la o medie de 6… 8 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi în general negative, în medie de la -2 la zero grade Celsius, şi doar în intervalul 20 – 23 octombrie vor atinge valori de 3… 4 grade Celsius. Până pe 21 octombrie vremea va fi în general frumoasă, însă ulterior, temporar se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată în 22 şi 23 octombrie, când şi cantităţile de apă pot fi mai însemnate, dar şi după 27 octombrie.

Fiul lui Zoltan Crișan a vorbit despre ultimii ani: „Tati a murit sărac, dar n-a cerșit niciodată”
PARTENERI - GSP.RO
Fiul lui Zoltan Crișan a vorbit despre ultimii ani: „Tati a murit sărac, dar n-a cerșit niciodată”
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Playtech.ro
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Primele declaraţii ale româncei care ar fi infectată cu supertulpina Omicron. Femeia a stat în Africa mai mult de o lună
Observatornews.ro
Primele declaraţii ale româncei care ar fi infectată cu supertulpina Omicron. Femeia a stat în Africa mai mult de o lună
Horoscop 2 decembrie 2021. Peștii au motive de revoltă împotriva unor situații complicate pe care le trăiesc acum
HOROSCOP
Horoscop 2 decembrie 2021. Peștii au motive de revoltă împotriva unor situații complicate pe care le trăiesc acum
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Știrileprotv.ro
Șeful Pfizer spune că e posibil să fim nevoiți să ne vaccinăm anual antiCovid
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Telekomsport
Faţa nevăzută a idolului. Bărbatul celebru ar fi violat o adolescentă de 16 ani. Mama victimei, ţinută la uşă: "Taci, gura! Taci din gură!"
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie
PUBLICITATE
Imagination de la Foreo - masca de față pe care ți-o personalizezi... pe masa din bucătărie