MENIU CAUTĂ
, de Ştefan Pană

PSD a încheiat cu Poşta un contract de 194.000 de euro pentru a livra materiale de campanie. PNL vrea să dea în judecată compania

Distribuie

Poşta Română a oferit explicaţii după apariţia în public a unor materiale de campanie ale PSD, care sunt livrate la casele oamenilor. Poşta spune că este vorba despre un contract legal, încheiat între companie şi PSD, în valoare de 925.000 de lei. Oferte similare au fost făcute şi altor partide, spune Poşta. 

Controversele au apărut după ce pe Facebook au fost postate imagini cu ziarele care au ajuns în cutiile poştale ale multor români. Câteva ore după aceste mesaje de pe Facebook, deputatul PNL Gigel Ştirbu a scris, tot pe rețeaua de socializare, că a fost sunat de un poştaş, care i-ar fi spus că este obligat să livreze aceste materiale pro-PSD.

„Toți poștașii au fost puși să semneze un angajament prin care se obligă să ducă la fiecare pensionar în parte un pliant cu destule pagini, făcut de PSD”, a scris deputatul.

Ulterior, liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că va da în judecată Poşta Română.

„Fiecare factor poștal este obligat, sub semnul amenințării pierderii locului de muncă, să distribuie această porcărie, această mizerie produsă de creierele bolnave ale liderilor PSD, care arată disperarea și ruperea de realitate a acestor derbedei politici care au pierdut orice urmă de normalitate și de bun simț în acțiunea publică”, spune Orban.

Poşta a semnat contract cu PSD

Compania Naţională Poşta Română a reacţionat după apariţia acestor atacuri. Potrivit companiei, pliantele sunt livrate în baza unui contract încheiat cu PSD.

„Poşta Română distribuie materiale de promovare PSD pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe baza unui contract comercial plătit. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului Postmesager Plus. Valoarea contractului este de 925.000 de lei, care au fost deja virati companiei”, se arată într-un răspuns al instituţiei.

Reprezentanții Poștei resping acuzaţiile că la mijloc ar fi vreun fel de partizanat politic. Aceștia explică faptul că astfel de contracte pot fi încheiate de orice partid. De altfel, astfel de oferte ar fi fost trimise către toţi candidaţii la alegerile europarlamentare.

„Beneficiarul serviciilor prestate este cel care trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru conţinutul de text şi imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu”, se mai arată în mesajul Poştei.

Oferta pentru partide a Poștei

Pe pagina de internet a Poştei există un anunţ public cu privire la Oferta de Marketing Direct neadresat (Dropmail), prezentată cu ocazia alegerilor europarlamentare.

„În perioada de precampanie, dar și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 care va începe în curând, Compania Națională Poșta Română oferă fiecărui partid, formațiune politică și candidaților independenți, oportunitatea să-și expună programele electorale”, scrie în oferta Poştei.

Compania menționează că are o prezenţă în fiecare aşezare din România şi are acces la 8,9 milioane de adrese poştale.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis vine marţi în Parlament. Va participa la şedinţa solemnă dedicată celor 15 ani de la intrarea în NATO 

Citește mai multe despre PNL, Poşta Română și PSD pe Libertatea.

Comentarii