De la o nevoie simplă la a gândi pe termen lung – cum trebuie să fie pătuțul copilului
Dacă din punct de vedere al designului este o chestiune personală, de gust, din punct de vedere al funcționalității este vorba despre un complex de referințe.
Din lemn sau cel textil?
Pătuțul clasic este cel din lemn, însă în ultimii ani alternativa – cea a patului textil – a început să rivalizeze. Totuși rămâne constantă preferința pentru lemn, un material durabil și sigur, față de care nu sunt reacții alergice. Acesta se potrivește în orice decor. Pe Buz.ro gasesti patut bebe din lemn, opțiune ce vine la pachet și cu baldachin. Are rol practic, dar mai ales estetic și este un stil preferat de părinți mai ales pentru pătuțul de fetiță.
Un pătuț din lemn nu are aceleași șanse de a se deteriora în timp, la fel de ușor precum materialul textil ce este de fapt husa peste un cadru metalic. Are motive întemeiate pentru a fi ales, dar depinde și de stilul de viață al părinților – adesea cei care aleg un pătuț ușor de transportat, poate chiar pliabil trebuie să meargă pe varianta celui textil.
Ce recomandă pătuțul din lemn de la Buz.ro? Este unisex, poate fi folosit încă din primele zile de viață. Are 3 nivele, adaptând înălțimea saltelei la vârsta copilului. Include lenjerie, baldachin și apărători.
Cu sau fără balansoar?
Un pătuț multifuncțional este preferat, atât timp cât își demonstrează funcțiile în mod practic. Printre acestea se numără și balansoarul. Este vorba de suportul de pat, ce poate fi fix sau cu roți și printr-o mișcare simplă poate deveni balansoar. Legănatul este o mișcare de efect pentru orice copil.
Pentru a separa cele două experiențe și activități, poate fi ales un alt element, balansoarul. Aici poti sa vezi oferte de balansoar pentru copii ce funcționează fără baterii, ci prin încurajarea mișcărilor naturale. Este util încă din prima lună, sigur și poate fi folosit până la 2 ani în condițiile în care se transformă în scaun.
Interval de vârstă
Dacă nu există posibilitatea de a ajusta nivelul unde este salteaua, atunci pătuțul în cauză poate fi indicat numai unei categorii de vârstă. Cele mai complexe au 3 trepte de înălțime, ceea ce înseamnă că poate fi util pe termen lung.
Specialiștii recomandă alegerea unui pătuț de la bun început, bebelușul să fie obișnuit să doarmă în spațiul său propriu. În acest sens utile sunt pătuţurile ce permit co-sleeping și anume cu o laterală detașabilă pentru a permite pătuțul alipit de cel al părinților. Un astfel de model se regăsește la Buz.ro.
Accesorii incluse
Dacă producătorul nu a gândit un proiect anume de pătuț care să includă anumite accesorii, adăugarea acestora este o provocare. Pe piața de profil se pot găsi unele elemente universal valabile, dar este vorba și de nevoia de a potrivit cele două elemente din punct de vedere al designului, ca aspect, cromatic vorbind.
În funcție de preferințe, pot fi dorite pătuţurile cu carusel, cele cu jucării ce vibrează sau cu proiecție pe perete de lumini și culori ce liniștesc pe copil. Husele sunt de asemenea preferate, cele de protecție anti țânțari mai ales. Cât pentru cei care își doresc stilul romantic al pătuţului cu baldachin trebuie verificat dacă oferta găsită include și sistemul de montare al baldachinului.
Prețuri
Cu cât pătuțul este mai complex, cu atât va fi mai scump. Branduri celebre au lansat modele de pătuțuri care concurează cu succes la titlul de prețuri fantastice. Într-un raport mai bun de preț și calitate prețul pentru un pătuț din lemn poate fi sub 1000 de lei. Buz.ro propune o variantă chiar accesibilă, în condițiile în care pachetul include și accesorii necesare, ceea ce face ca investițiile pentru a completa pătuțul să nu fie la fel de multe ca în alte cazuri.
Pentru confortul bebelușului și pentru marea bucurie a părinților de a fi ales un pătuț practic, buz.ro este o recomandare pentru astfel de achiziții.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro