Se remarcă spre exemplu la capitolul dușuri sisteme, culmea, minimaliste, dar de un efect extraordinar. Cele walk-in sunt fără doar și poate stilul modern, contemporan, ce implică amenajare pe măsură. Nu presupun cădiță, sistemul se scurgere a apei este înlocuit de prezența unei rigola scurgere, iar în baie spațiul pentru duş este delimitat doar de ușile dușului – uneori putând fi vorba de un perete despărțitor.

Motivele pentru care acestea înlocuiesc clasicul duş sunt nenumărate: ține nu doar de preferința unui astfel de stil și inovația în materie de amenajare, ci și de necesitatea de a ține cont de mobilitatea fiecăruia. Persoane cu handicap, bătrânii au nevoie spre exemplu nu își permit să își împovăreze stilul de viață cu bariere – prea multe mișcări făcute pentru a urma ritualul băii. Astfel, rigole cabine dus sunt un motiv pentru care intrarea la duş este facilă, activitatea în sine este plăcută și uneori nu mai este nevoie de efort pentru a face acest lucru.

Rigolele pentru duş, elemente funcționale și estetice

Din punct de vedere funcțional, rigolele trebuie să asigure confort, scurgerea apei, în egală măsură contând modul în care se integrează. De aceea, într-un mix de cerințe de acest gen, se pare că producătorii s-au grăbit să aducă în fața publicului soluții dintre cele mai variate. Spre exemplu în catalogul de oferte de la Rigole si Sifoane se regăsesc modele din oțel inoxidabil, care rezistă excelent la condițiile băii – umiditate crescută, constantă. Au dimensiuni variate, cu grătar tot din oțel inoxidabil sau ceva mai modern de atât, cele cu acoperire ceramică care efectiv se camuflează în plăcile ceramice și își face prea puțin sesizată prezența. Pe aceeași lungime de undă privind stilul mai modern se află și rigolele cu scurgere în perete.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Alegerea rigolei

Acest element este de cele mai multe ori propus de specialiștii care amenajează baia și instalează toate sistemele sanitare. Totuși, alerți la trendurile de actualitate, tot mai mulți se interesează personal despre rigole, din dorința de a obține un stil perfect, design minimalist. Printre criteriile de selecție ale rigolelor se numără desigur dimensiunile aferente dușului, încât să facă față volumului de apă. Va mai conta de asemenea:

Continuitatea – grătarul rigolei contează fără doar și poate. Pentru cei care doresc un spațiu cât mai compact, atunci integrarea rigolelor cu suprafață ceramică sunt ideale.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

Montajul – rigolele se pot ajusta privind înălțimea. Acestea se pot poziționa în orice zonă, după necesități și preferințe.

Siguranță – rigolele nu sunt ieșite în relief pe suprafața pardoselii, astfel că nu există vreun risc că la duş să vă împiedicați de acest element. Sunt ideale pentru toată lumea, cu precădere asigurând nivel optim de siguranță pentru copii sau vârstnici. Integrarea sa în pardoseală trebuie să respecte acest principiu, de a nu ieși în relief sub nicio formă.

În funcție de tipul de duş, se poate alege rigola cu scurgere pe orizontală sau verticală. Să nu uităm totuși și pe terme lugn ce implică această și anume întreținerea rigolei. Un semn clar că ceva nu funcționează optim este scurgerea deficitară sau mai rău, când apa deja băltește. Pentru întreținerea rigolei grătarul acesteia se îndepărtează facil, fără să mai fie nevoie de mai mult de atât. Practic se recurge la o igienizare clasică precum o practicăm și altor elemente parte din sistemul sanitar.

Rămâne o recomandare și instalarea unei rigole de către un specialist, experimentat, pentru că rigola să funcționeze impecabil, precum și arată. Pentru alegeri calitative, pentru varietate de opțiuni ale acestor elemente, dar și pentru variante de rigole realizate pe comandă Rigolesisifoane.ro își așteaptă doritorii cu un catalog ofertant. 

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani
GSP.RO

Cătălin Moroșanu, dezvăluire incredibilă despre relația cu soția. Cei doi au împreună o fetiță în vârstă de 8 ani

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine