Mergi direct la conținut »
Răspunsul pe care l-a primit un judecător din România de la copii. I-a întrebat dacă știu cine face legile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Răspunsul pe care l-a primit un judecător din România de la copii. I-a întrebat dacă știu cine face legile

Răspunsul pe care l-a primit un judecător din România de la copii. I-a întrebat dacă știu cine face legile

Un judecător a primit în vizită un grup de elevi. Întrebați despre cine sunt cei care fac legile, copiii au dat un răspuns dezarmant.

De Dana Aramă,

 

Judecătorul Cristi Danileț a spus, pe contul său de socializare, povestea unei întâlniri care a avut loc între un judecător și un grup de elevi. Judecătorul respectiv a rămas șocat de răspunsul pe care copiii l-au dat atunci când au fost întrebați despre cine sunt cei care fac legile.

„Un judecător din sudul țării a primit astăzi vizita unor elevi la tribunal. La un moment dat el întreabă: „Știți cine face legile pe care trebuie toți să le respectăm?”. Elevii au răspuns la unison: „Penalii!”. Șocat, judecătorul a început să explice că sunt oameni și oameni, că unii încalcă legea și alții nu, că nu e bine să generalizăm, dar că ar fi indicat ca atunci când votăm o persoană în organele statului să ne asigurăm că e cinstită.

Ei, dacă ar fi fost o vizită de asta la Guvern sau la Parlament și ar fi fost întrebați copiii „Știți cine ne judecă?”, eu mă îndoiesc că ar fi spus cineva „Statul paralel!”.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Pentru că în chestia cu „penalii” e un sâmbure de adevăr deoarece în Parlament sunt și infractori și spun asta pentru că unii au cazier judiciar. Dar chestia cu „statul paralel” e pur și simplu o invenție, fie și pentru faptul că în buletinul judecătorilor la rubrica vizând statul de care aparțin scrie, simplu, „România”. Ah, da, și niciunul nu are cazier judiciar. Căci a fi „penal (infractor)” e incompatibil cu a fi „judecător””, a scris Cristi Danileț în mediul online.

Citește și: OPINIE/ 153 de secunde. Iadul din care nu am învățat nimic

Close
Închide
  Close