MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2013 20:16

„Regele cocainei”, înfundat de români | Căutat în toată Europa, Evelin Banev e cercetat de ofiţerii de la «Antidrog» pentru că a adus în ţară 50 kg de stupefiante

Distribuie

← Cele 50 de kilograme de cocaină au fost găsite de ofiţerii români de la “Antidrog” într-o valiză
Un personaj adulat de cei care au ales să-i fie slugi necuvântătoare, traficantul a intrat în vizorul românilor la sfârşitul anului 2011. Discret în lumea sa, Banev părea un individ de neatins, de care nu se putea apropia nimeni. Încet, încet, poliţiştii de la “Narcotice”, ajutaţi de ofiţeri bulgari şi de agenţi americani, au reuşit să ajungă în preajma sângerosului infractor care, de la un amărât de dealer de stradă, a ajuns să învârtă afaceri ilegale de sute de milioane de euro. Filat din aer, de pe apă şi de pe uscat cu echipamente de la Direcţia de Informaţii a Armatei, Banev a picat în plasă. Astfel, ofiţerii de la “Antidrog” au reuşit să afle data la care bulgarul urma să aducă din America de Sud în România 50 de kilograme de cocaină. În aprilie anul trecut, transportul a fost capturat de români, însă traficantul nu a ştiut nici un moment că marfa sa nu a ajuns pe piaţă.

Este arestat în Italia

La scurt timp după reuşita ofiţerilor români de la Antidrog', Evelin Nikolov Banev a fost arestat în Bulgaria când încerca să treacă fraudulos graniţa. Ulterior, regele mondial al cocainei' a ajuns pe mâinile italienilor, care-l cercetau şi ei într-un alt dosar de trafic de droguri. În ultimii ani, Banev a invadat piaţa cu cocaină, zeci de tone din acest drog ajungând în cluburile de fiţe din mai toate marile capitale europene.

A omorât toţi martorii care-l acuzau?

Bulgarul e considerat o fire sângeroasă, care nu ezita să-şi elimine adversarii. Ofiţerii bulgari de la Crimă Organizată' spun că Banev ar fi ordonat uciderea martorilor într-un proces în care era judecat. Nici cei care îi erau aproape şi greşeau nu aveau o soartă mai blândă. Dacă se pierdea vreun transport sau bani, cel vinovat plătea cu viaţa', povestesc anchetatorii români. Dealerul pare să-şi fi întins ghearele ucigaşe până în România. În urmă cu doi ani, la Constanţa, fratele unui traficant român a fost găsit înecat, caz de care, spun poliţiştii, Banev nu ar fi străin.

Ar putea fi adus în România

Traficantul Banev ar putea fi adus în România pentru ca procurorii să-i prezinte dovezile strânse de ofiţerii de la Antidrog' împotriva sa. Aducerea regelui cocainei' în ţară, spun anchetatorii, implică luarea unor măsuri de pază şi protecţie fără precedent, existând posibilitatea ca locotenenţii' săi să încerce să-l scape de puşcărie.

Are ceasuri de sute de mii de euro

Bulgarul Evelin Banev are o slăbiciune pentru accesorii scumpe şi pentru femei frumoase. Cei care au ajuns în apropierea lui spun că acesta poartă ceasuri de 150.000-200.000 de euro. Traficantul nu este însă încântat de maşini, deşi şi-ar putea permite orice automobil care s-ar fabrica în lume.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii