Potrivit Casei Regale, regele nu va fi prezent în ţară nici de ziua onomastică, pe 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, urmând să revină în România cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Cu această ocazie, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează, luni, la Ateneul Român a treia ediţie a concertului caritabil regal în beneficiul tinerilor artişti aflaţi în situaţii materiale dificile, soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul roman Yuriy Tsiple şi Orchestra Română de Tineret dirijata de Horia Andreescu urmând să ofere un concert extraordinar.

Fostul suveran al României, Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) şi al reginei Elena, prinţesă a Greciei. Este al patrulea rege şi ultimul din dinastia Hohenzollnern-Sigmaringen. După abdicarea lui Carol al II-lea, în 1940, Mihai a revenit pe tron, unde a stat până în decembrie 1947, când a fost obligat de comunişti să abdice.

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta
GSP.RO

Gigi Becali, moment fabulos în trafic! Ce întrebare i-a pus polițistul care l-a tras pe dreapta