Mergi direct la conținut »
Regina Elisabeta a II-a, la un pas să fie asasinată în timpul unei vizite în Noua Zeelandă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Regina Elisabeta a II-a, la un pas să fie asasinată în timpul unei vizite în Noua Zeelandă

Regina Elisabeta a II-a, la un pas să fie asasinată în timpul unei vizite în Noua Zeelandă

Un adolescent în vârstă de 17 ani din Noua Zeelandă a fost aproape să o împuște pe regina Elisabeta a II-a, în timpul unei vizite oficiale pe care suverana a efectuat-o în această țară. Cu toate acestea, tentativa de asasinat a fost mascată de statul neozeelandez, pentru a evita ca regina să refuze să mai viziteze țara, relateză The Independent.

Tentativa de asasinat a ieșit la iveală în urma unei anchete realizate de un jurnalist pentru site-ul Stuff. Acesta spune că adolescentul Christopher John Lewis a fost foarte aproape de a o ucide pe regină. El a tras un foc de armă asupra vehiculului în care se afla suverana. Glonțul a trecut pe deasupra capului reginei Elisabeta a II-a. Mai mulți oameni au auzit focul de armă, însă autoritățile au pus la cale un plan pentru a acoperi operațiune. Au spus că a bubuitura a provenit de la un paniu care a căzut. „Nu veți găsi niciodată un dosar adevărat privind tentativa de asasinat”, a spus Tom Lewis, fost detectiv în Dunedin, care a lucrat la respectivul caz, în 1981.

Mai precis, premierul de la aceea vreme se temea că familia regală va refuza să se mai întoarcă în Noua Zeelandă, dacă aceștia ar fi descoperit cât de aproape a fost tânărul de o ucide pe suverană. Astfel, declarația lui Christopher John Lewis a fost distrusă, iar el a fost acuzat de deținerea și folosirea unei arme, în spațiul public.

A fost închis pentru trei ani, înainte să fie transferat într-un spital pentru persoane cu boli psihice, unde a făcut planuri pentru asasinarea prințului Charles, în timpul unei vizite efectuate de acesta în Noua Zeelandă. Christopher John Lewis s-a sinucis în 1997, la vârsta de 37 de ani, în timp ce ispășea o pedeapsă pentru uciderea unei femei.


Citește și: EXCLUSIV/Au aceeași vârstă, dar arată complet diferit. Vă vine să credeți că Viorel Lis și Petre Roman sunt de-o seamă?


Close
Închide
  Close