Deşi până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii, experţii susţin că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.
Specialiştii le recomandă vegetarienilor să crească aportul de Omega-3 şi vitamina B12 are o bază ştiinţifică. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile. Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi lapte.

:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_55837ef134d5a743e791bdcecadc002a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_62fd36d0d8f7f09453f62cd14b2742e1.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_ec8e0a50745dfd66a8a0a8c65bc5d321.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_f71b7464f3b9a66f76db323b2563e883.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_999e175933a470b82c5b6d229b44bb0d.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_92faea3500008a52e02173a0ab434287.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_02cd2825a5f27dc7e95e1ef2fc6053af.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_90e0dc84100198a5f4954ea0e989675c.jpg)
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.