Saptamana aceasta: Victoria Chelu din Alexandria, str. Av. Colfescu nr. 75, bl. 354, ap. 20, sc. A, et. 4
Cotlet de miel pan?
Ingrediente: 500 g cotlet miel, 1 l lapte, 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri cascaval ras, 6 linguri pesmet, o lamaie, ulei pentru prajit, sare.
Preparare: Se taie bucata de cotlet in 8 bucati care se tin in lapte, la rece, doua ore. Se scurg, se sareaza, se dau prin faina, prin ou batut amestecat cu cascaval si prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei incins, se scot pe platou si se pune pe fiecare cate o felie de lamaie.
Salata-surpriza
Ingrediente: o salata verde, 4 fire ceapa, 1 piept pui fript, 3 rosii, o legatura ridichi de luna, 200 g telina, 1 mar, 150 g cascaval feliat, o lamaie, miezul de la 15 nuci, doua linguri ulei, o legatura marar, sare, piper.
Preparare: Salata, ceapa verde si mararul se taie, se asaza in salatiera si se stropesc cu suc de lamaie, ulei, piper, sare si putina apa. Deasupra se pun rondele fine de rosii si ou si se presara miez de nuca maruntit, friptura, mar si telina, se stropeste din nou cu sos si se acopera cu feliute fine din cascaval. Se garniseste cu miez de nuca, felii de ridiche si rosie, apoi cu masline.
Friptura de miel
Ingrediente: 1 kg carne miel, 1 morcov, o ceapa, o felie telina, 6 catei usturoi, 50 ml vin alb, o lamaie, 5 linguri ulei, sare, piper.
Preparare: Bucata de carne se inabusa in ulei cu putina apa, impreuna cu legumele taiate felii. In timp ce sta la cuptor se condimenteaza si se stropeste cu sosul din cratita si cu vin.
Miel cu spanac
Se ia o sira de miel, se portioneaza si se rumeneste in unt impreuna cu 3 legaturi de ceapa verde si doua legaturi de usturoi verde taiate marunt. 1 kg de spanac, curatat si spalat, se opareste in apa clocotita cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se pune in cratita cu carne. Se sareaza, dupa care se pun felii de lamaie fara coaja. Se mai adauga suc de rosii si se da la cuptor.