Saptamana aceasta: Nicoleta Musteata din Alexandria, judetul Teleorman, str. Bucuresti nr. 94, bloc 219, ap. 25
Sufleu-crema de mango
Ingrediente: 4 mango bine coapte, 1 l lapte, o lingura faina, 250 g zahar, coaja de lamaie, facultativ stafide, nuci, alune, migdale, samburi de caisa.
Mod de preparare: Se face o coca din ouale batute, laptele fiert cu 6 linguri zahar si faina, la care se adauga miezul fructelor de mango taiat cubulete. Forma se glaseaza cu restul de zahar usor rumenit si se toarna compozitia, care se poate amesteca si cu componentele facultative (dupa gust si posibilitati). Se fierbe la cuptor, la bain-marie.
Prajitura cu kiwi si unt
Ingrediente: 6 galbenusuri, 12 linguri zahar, 100 g unt, 11 linguri faina, un varf cutit bicarbonat, 6 albusuri batute spuma, 1 kg kiwi.
Mod de prepare: Se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga untul frecat spuma, apoi faina amestecata cu bicarbonat, la urma albusurile spuma incorporate lent, de jos in sus. Se unge tava cu unt, se toarna compozitia, se asaza feliile de kiwi deasupra si se da la cuptor.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_1b2c47cb7d203e5e051c560cec9b56ca.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_c75bdd81595680acf0dcf69c50c8fbbc.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_31c8be400290a37ac342c58e1664dcc6.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_746c2da44817df64553c576dc1eb794b.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_4b186058f0c88e43669cab1150ca7116.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_346c58c4c027fab79859cd660064b651.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_60edbaa8b3945cd10e49f9efb477982f.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.