Mergi direct la conținut »
Trafic intens pe drumurile spre munte și litoral. Ce rute alternative au șoferii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Trafic intens pe drumurile spre munte și litoral. Ce rute alternative au șoferii

Românii au început să plece în minivacanța de Sfânta Maria încă de astăzi. De la primele ore ale dimineții, traficul pe Autostrada Soarelui era foarte intens, iar valorile în creștere. În jurul prânzului, valorile de trafic au început să crească și pe drumurile spre munte. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza numărului mare de autovehicule, pe DN1 Ploiești – Brașov circulația rutieră este îngreunată. Pe sensul de urcare (către Brașov), există aglomerație la Comarnic și pe tronsonul Sinaia – Azuga, iar pe sensul de coborâre, de la limita cu județul Brașov până la Bușteni.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație și să manifeste disciplină în trafic. De asemenea, pentru evitarea ambuteiajelor, automobiliștii care doresc să se deplaseze pe ruta Ploiești – Brașov pot lua în considerare traseul alternativ DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

Și pe Autostrada Soarelui traficul este intens de la primele ore ale dimineții și se așteaptă ca valorile de trafic să crească în următoarele ore.

Polițiștii recomandă șoferilor, pentru prevenirea accidentelor, să manifeste prudență sporită la volan, să nu efectueze manevre periculoase și, foarte important, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte (pentru a putea opri în condiții de siguranță în orice moment).

De asemenea, se recomandă automobiliștilor care se deplasează către mare să achite tariful de trecere pentru podurile peste Dunăre (peaj) la stațiile de alimentare cu carburanți sau prin sms, la numărul 7577. Dacă se optează pentru plata peajului la distribuitorii autorizați sau prin sms, acesta se poate achita înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Rute alternative sprre litoralul românesc

Ruta 1: Cea mai bună alternativă spre sudul litoralului nostru este Autostrada A2, și ieșiți de pe ea în dreptul localității Siminoc, unde semnele de circulație vă indică Ostrov sau Medgidia. De aici, după ce ajungeți în sensul giratoriu ieșiți pe prima ieșire, spre Ciocârlia de Sus. Din această localitate vă îndreptați spre Lanurile și apoi Mereni, dar va trebui să aveți grijă că drumul este plin de curbe strânse, fiind dublat și de fostele canale de irigații care sunt adânci de cel puțin 4 metri. În plus, în această perioadă drumul este plin de mașini agricole și căruțe.

De aici ajungeți în Topraisar, la E675 și dacă vreți să ajungeți în Eforie, Tuzla, 23 August, faceți stânga în Topraisar și mergeți spre Agigea, Dacă vreți stațiunile sau Mangalia, Vama Veche, atunci faceți drepata și mergeți spre Negru Vodă, de unde, la prima mare intersecție virați la stângă și 32 de km aveți drum drept.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Ruta 2: Urmați același drum până în Topraisar și de acolo, dreapta spre Amzacea (prima localitate în drum spre Negru-Vodă), iar de acolo intrați de drum județean, într-o stare deplorabilă, dar economisiți benzină pentru 50 de km dacă vreți să ajungeți în stațiunile dintre Costinești și Mangalia.

Important dacă plecați spre litoral! Este posibil ca șoferii să nu poată plăti taxa de la Fetești cash, pentru că banda de încasare în numerar ar putea fi închisă, dacă se formează cozi. Astfel, șoferii vor putea plăti taxa prin SMS sau la benzinărie. 

Unde vor fi restricții de trafic în perioada minivacanței de Sfânta Maria


Citește și: EXCLUSIV | Fiica celebrului comentator sportiv Dumitru Graur, vedetă la TVR 2. „Nu mi-e frică de șefi, cât mi-e frică de ce-mi va zice mama”

Close
Închide
  Close