MENIU CAUTĂ
01 Apr. 2017 16:43

Românul care va conduce transportul public din Abu Dhabi. Va gestiona un proiect în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Distribuie

Csuzi Istvan este românul care va conduce transportul public din Adu Dhabi. După ce a fost mai bine de opt ani șef al societății de transport public din Oradea, bărbatul va gestiona rețeaua de transport din capitala Emiratelor Arabe Unite care are aproape 600 de autobuze.

Csuzi Istvan a anunțat, într-o conferință de presă, că se va muta, în luna aprilie, în Emiratele Arabe Unite alături de soţie, scrie ebihoreanul.ro.

„Câteodată munca dă şi roade. Dau o veste care pe unii o să-i şocheze, pe alţii o să-i bucure. (…) Începând din 1 mai sunt director general în Abu Dhabi. Am primit o ofertă pe care nu ştiu dacă un om normal poate să o refuze…”, a declarat Csuzi Istvan.

Cel care a fost mai bine de opt ani funcția de director al transportului public din Oradea susține că a devenit cunoscut și datorită funcției de viceprețedinte al Organizației Mondiale a Transportatorilor Publici, pe care o deține din 2013.

„Sincer, după alegerile de anul trecut am zis că ar fi momentul să schimb jobul. Am trimis în 2, 3 locuri unde mi s-a spus că sunt over-qualified, adică prea bun. La finalul lunii februarie am fost contactat de o companie dacă sunt interesat în continuare de un job. Le-am spus că nu sunt, dar am vrut să văd despre ce e vorba…”, a povestit fostul director.

Românul care va conduce transportul public din Abu Dhabi, folosit de peste trei milioane de oameni

Csuzi va fi director general al companiei City Transport care coordonează transportul public pentru 2,7 milioane de locuitori din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, pentru zona metropolitană a acesteia și din Al-Ain.

Românul care va conduce transportul public din Abu Dhabi susține că va fi responsabil de un proiect în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Csuzi a explicat că, pentru el, va fi o provocare deoarece va introduce un sistem de tramvaie în Abu Dhabi și va îmbunătăți transportul public, având în gestiune un parc de 600 de autobuze.

„La ei banii nu sunt o problemă. Eu cu domnul primar ne certam pe cât poate fi investit în linia de tramvai, 10 sau 12 milioane de euro. Proiectul lor de introducere a tramvaiului are un buget de 1,5 miliarde de dolari”, a spus Csuzi.

sursă foto: bihon.ro

Comentarii