Directorul general al ELCEN Bucureşti, Marcel Nicolaescu, estimează că până la 10 octombrie compania va semna protocolul cu Romgaz. Compania din Mediaş a anunţat luni că va sista livrările de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de energie termică al Bucureştiului, dacă societatea nu prezintă până la 15 octombrie un program ferm de stingere a datoriilor pe care le are faţă de Romgaz.
Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis prelungirea până la 15 octombrie a contractului de furnizare de gaze naturale către ELCEN, se arată într-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Contractul în derulare, în baza căruia se derulează relaţiile comerciale între Romgaz şi ELCEN, expiră la 30 septembrie.
„Neprezentarea programului menţionat (de stingere a datoriilor restante, n.r.) va conduce la sistarea livrărilor de gaze naturale începând cu data de 16 octombrie 2015”, se arată în raportul Romgaz,citat de Mediafax. Conducerea Romgaz notează că va notifica Electrocentrale Bucureşti şi va informa acţionarul majoritar Electrocentrale Bucureşti în raport cu această decizie a Consiliului de Administraţie al Romgaz.
ELCEN furnizează 90% din energia termică a Bucureştiului şi este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat joi că autorităţile discută două variante privind RADET şi ELCEN, transferul unei părţi din ELCEN către primărie, respectiv falimentul regiei şi constituirea unui „RADET 2”, fără datorii. Ministrul a asigurat că bucureştenii nu vor avea probleme la iarnă cu căldura.
El a afirmat că Guvernul vrea să redimensioneze şi să reabiliteze producţia de energie termică în sistem centralizat. În ceea ce priveşte finanţarea investiţiilor în domeniu, ministrul a afirmat că este nevoie de folosirea fondurilor europene disponibile pentru infrastructură mare.
RADET este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică în Bucureşti, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social şi industrial (instituţii publice şi agenţi economici).
Regia administrează circa 4.000 km de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din România. Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori şi 5.429 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici. RADET este principalul datornic al ELCEN.

Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI