Șacalii și vulpile se plimbă în voie pe străzile din Târgu Jiu. Locuitorii sunt îngroziți de situație

17 iulie 2017 14:44

Locuitorii din municipiul Târgu Jiu sunt terorizați de șacalii și vulpile care se plimbă în voie pe anumite străzi din oraș.

Un localnic spune că animalele sălbatice sunt văzute tot mai des pe stradă și că oamenii au fost nevoiți să ia măsuri astfel încât vietățile din gospodărie să nu mai aibă de suferit.

„Îi vedem noaptea pe stradă cum umblă, parcă ar fi câini vagabonzi. Au dispărut câinii maidanezi și au apărut șacalii în zona noastră, în municipiul Târgu Jiu.Toate găinile au sărit peste porți și câinele este mușcat. Păzesc găinile cu coasa în mână, pentru că ne-au invadat șacalii și vulpile. Nu putem să avem încredere. Și noaptea, și ziua, stăm cu petarde și becuri. Cei de la Ocolul Silvic trebuie să ia măsuri“, a spus un localnic pentru Impact în Gorj.


Citește și:  Preotul care a ajutat 120 de copii să ajungă la mare. „Trebuie să fie şi un nebun care să facă lucrul acesta”


„În jur de 65 de păsări mi-au fost omorâte. Unui alt vecin de-al meu i-au fost ucise 12 păsări“, a precizat un alt locuitor din oraș.

Nicolae Tonca, directorul Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a spus că arma de vânătoare nu poate fi folosită într-o zonă intravilană.

„Noi nu am ajuns să păzim găinile și curțile oamenilor. În fostele ferme ale Avicola, care a ajuns o ruină, sunt tot feluri de vizuni și hățișuri. Am dat pe zona respectivă autorizații de împușcare la șacal și vulpe. Arma nu se poate folosi pe un teren intravilan, pentru că este infracțiune”.


Citește și: Cristian Hrubaru a ajuns în spital! Implicat într-un accident rutier


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro