MENIU CAUTĂ
, de Ştefan Pană

Salariaţii din Sport şi Tineret au intrat în grevă japoneză din cauza salariilor: „S-a depăşit limita suportabilului!”

Distribuie

Personalul din Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi din unităţile din subordinea lui, cum ar fi antrenorii loturilor naţionale, au intrat astăzi în grevă japoneză. Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea salariilor şi de tăierea sporurilor. Ei ameninţă şi cu alte acţiuni de protest, inclusiv cu greva generală.

Oamenii sunt supăraţi că 70% din toate salariile din sistem au fost reduse şi fixate la 1.300 de lei net, iar în unele cazuri, cum sunt cele ale antrenorilor loturilor naţionale, scăderea este şi mai mare: mai câştigă doar 1.100 de lei net.

„Indiferenţa şi lipsa de respect faţă de proprii angajaţi, dar şi modul incorect şi ilegal de relaţionare cu organizaţia sindicală au alimentat nemulţumirile existente şi ne obligă să recurgem la toate formele de protest”, se arată într-un comunicat al angajaţilor MTS.

Mii de salariaţi se pregătesc de grevă generală

Oamenii acuză politicienii că i-au abandonat şi că nu se gândesc decât la propriile pensii şi salarii.

Joi are loc o grevă japoneză, în timpul căreia oamenii vor purta banderole albe pe braţ în semn de protest, iar sindicaliştii încep şi demersurile pentru declaşnarea grevei generale.

Revendicările lor se referă la plafonarea a 70% dintre salarii la 1.300 de lei, încadrarea egală a tuturor angajaţilor, indiferent de studii, funcţii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii, neacordarea sporurilor, inclusiv a celui de vechime, astfel încât un angajat cu un an experienţă este plătit la fel ca cel cu 35 de ani de experientă, neplata zilelor muncite în weekend sau de sărbători legale, neplata orelor suplimentare, precum şi tăierea unor sporuri.

„Ministrul Tineretului şi Sportului trebuie să intre în dialog real cu reprezentanţii sindicatului, iar prioritătile constând în rezolvarea revendicărilor angajaţilor trebuie să fie soluţionate de urgenţă, aceasta fiind ultima cale prin care se transmite autorităţilor un mesaj clar: S-A DEPĂŞIT LIMITA SUPORTABILULUI!„, mai spun salariaţii.

Citește mai multe despre grevă, greva japoneza, ministerul tineretului si sportului, Salarii și sporuri pe Libertatea.

Comentarii