Mergi direct la conținut »
Șapte bărbați suspectați că au forțat 35 de fete să se prostitueze în străinătate, eliberați după două luni de arest. Suma uriașă pe care ar fi obținut-o de pe urma tinerelor
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Șapte bărbați suspectați că au forțat 35 de fete să se prostitueze în străinătate, eliberați după două luni de arest. Suma uriașă pe care ar fi obținut-o de pe urma tinerelor

Șapte bărbați suspectați că au forțat 35 de fete să se prostitueze în străinătate, eliberați după două luni de arest. Suma uriașă pe care ar fi obținut-o de pe urma tinerelor

Șapte bărbați care ar fi obligat 35 de fete să se prostitueze în străinătate au fost puși în libertate, după două luni în arestul Poliției din Galați. Magistrații Curții de Apel Galați au decis ca suspecții să fie plasați în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT au, însă, indicii potrivit cărora cei șapte au obținut trei milioane de euro din exploatarea sexuală a tinerelor.

Cei șapte bărbați au fost prinși de polițiști, în iuna iunie, în timp ce participau la o gală de box în Deva. Indivizii sunt suspectați că au obligat 35 de tinere să se prostitueze în străinătate, relatează Mediafax.

În momentul în care procurorii DIICOT au cerut instanței prelungirea arestării preventive, avocații suspecților au contestat propunerea.

Curtea de Apel Galați a admis contestația apărătorilor, iar, astfel, cei șapte bărbați au fost plasați în arest la domiciliu, după doar două luni petrecute în arestul Poliției din Galați.

Potrivit sursei citate, polițiștii au făcut cercetări în acest dosar timp de doi ani, având sprijinul anchetatorilor din alte state europene.

Investigatorii susțin că membrii grupării infracționale recrutau fete prin metoda „Loverboy”. După ce erau seduse, tinerele erau forțate să se prostitueze, fiind amenințate și bătute.

DIICOT Galați precizează că traficanții de carne vie au racolat 35 de tinere, printre care și minore, din mai multe județe din România. Acestea au fost forțate să se prostitueze în Italia, Spania, Olanda, Germania şi Belgia.

De pe urma fetelor exploatate sexual, presupușii proxeneți ar fi obținut aproape trei milioane de euro, bani folosiți pentru cumpărarea unor mașini de lux, apartamente, terenuri și vile.

Close
Închide
  Close