MENIU CAUTĂ
, de Madalina Ciodaru Burada

ŞCOLILE, ÎNCHISE ŞI VINERI, în Bucureşti şi în mai multe judeţe! Uite cum vor recupera elevii

Distribuie

Inspectoratele din Bucureşti şi alte 13 judeţe au anunţat că vor menţine şcolile (cursurile din învăţământul preuniversitar preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) închise şi vineri, 31 ianuarie. Din cauza ninsorii şi a viscolului, cursurile au fost suspendate toate săptămâna, iar lecţiile urmează să se recupereze în semestrul al II-lea, potrivit România TV.
Potrivit unui comunicat al IŞMB, cursurile vor fi reluate luni, 10 februarie, după vacanţa intersemestrială. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2013-2014, în perioada 1-9 februarie 2014 este programată vacanţa intersemestrială.
„Conducerile unităţilor de învăţământ vor lua măsuri pentru recuperarea orelor neefectuate din cauza suspendării cursurilor, până la sfârşitul anului şcolar, astfel încât să fie asigurată parcurgerea integrală a programelor, recuperarea se va face după un program special, discutat cu partenerii sociali, avizat de consiliul prefesoral şi aprobat de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ”, potrivit unei note emise de Ministerul Educaţiei, semnată de directorul general Liliana Preoteasa.
De vineri, 31 ianuarie, elevii vor intra în vacanţa intersemestrială. Profesorii care nu au apucat să încheie mediile elevilor până la data de 31 ianuarie, o pot face în prima săptămână a semestrului II.
„Având în vedere că din cauza condiţiilor meteorologice, în mai multe judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti, au fost întrerupte cursurile în ultima săptămână de şcoală a semestrului I, 27-31 ianuarie 2014, în cazurile speciale în care nu se poate asigura respectarea prevederilor din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar referitoare la încheierea situaţiei şcolare, aceasta se poate face în prima săptămână a semestrului al II-lea”, se arată în acelaşi document.
 
 

Citește mai multe despre Prognoza meteo pe Libertatea.

Comentarii